Εκτός φυλακής ο Φρέντι Μπελέρης

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ μεταβαίνει στην Αθήνα, από όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής
1'

Εκτός φυλακής βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο Φρέντι Μπελέρης μετά από 14 μήνες που κρατείται στις αλβανικές φυλακές Φιέρι.

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ μεταβαίνει στην Αθήνα, από όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στους δημοσιογράους έξω από τις φυλακές δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες. Είμαι συγκινημένος, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα».

Το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για πενθήμερη άδεια έγινε τελικά δεκτό από τη Διεύθυνση των αλβανικών φυλακών, μετά από έντονες πιέσεις κι έτσι ο ευρωβουλευτής θα ταξιδέψει για τη Γαλλία για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής, κατά την εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες ανάδειξης Προέδρων του ΕΚ και της Κομισιόν.

Ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε και στην πρώτη συνάντηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Για να καταστεί δυνατή η ολιγόλεπτη συμμετοχή του μέσω zoom, χρειάστηκε για ακόμη μια φορά, η υποβολή ειδικού αιτήματος στη Διεύθυνση των φυλακών Φίερι, όπου και κρατείται.