Ανήθικη επίθεση των Τούρκων κατά του Νίκου Δένδια

Η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας με «στόχο» το πρόσωπο του Νίκου Δένδια
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Σε μια ακόμη ανήθικη επίθεση προχώρησαν οι Τούρκοι, αυτή τη φορά κατά του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Οι γείτονες στην πρωτοφανή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για «προκλητικές» δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Αμύνης και δεν σέβονται για ακόμα μια φορά την Ιστορία.

Χαρακτηριστικά οι Τούρκοι φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν ότι η δήλωση του Νίκου Δένδια είναι «συκοφαντική» και, όπως ισχυρίζονται, «έχει στόχο τους Τουρκοκυπρίους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό».

Νίκος Δένδιας: Το εθνοκάπηλο πραξικόπημα άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα

Αξίζει να τονιστεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προχώρησε προχθές σε μια ανακοίνωση, με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας: «Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε.

Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μου προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της Δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης του 1974, απέναντι στην εισβολή. Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος. Τους θυμόμαστε με σεβασμό και τιμάμε διαχρονικά την προσφορά τους. Και βέβαια καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και τη βέβηλη παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο».

Προκαλούν οι Τούρκοι με θρασύτατους ισχυρισμούς

Οι Τούρκοι τώρα φτάνουν στο σημείο να πουν ότι ήταν αυτοί που έσωσαν την τουρκοκυπριακή πλευρά από απόπειρα γενοκτονίας. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να ζητήσει από τον Νίκο Δένδια να σταματήσει να τους υπονομεύει. «Οι προσπάθειες του Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να δυναμιτίσουν το κλίμα που οι ίδιοι διατηρούν».

Σχετικές ειδήσεις