Άρχισαν τις χοντράδες οι Τούρκοι - Τατάρ: Η Ελλάδα θέλει να προσαρτήσει την Κύπρο

Τατάρ και Γκιουλέρ αποκάλυψαν πως τα χαμόγελα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάθε άλλο παρά ειλικρινή είναι - Δεύτερο σκέλος του εμετικού ντοκιμαντέρ 

Άρχισαν τις χοντράδες οι Τούρκοι - Τατάρ: Η Ελλάδα θέλει να προσαρτήσει την Κύπρο
3'

O τουρκικός «οχετός» συνεχίζεται μια μέρα πριν από την «μαύρη επέτειο» της Κύπρου.

Μετά την επίθεση στο Νίκο Δένδια και σε συνέχεια του χθεσινού «εμετικού» ντοκιμαντέρ του υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας σήμερα ήρθε το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ -ακόμη χειρότερο από το πρώτο-ενώ ακούστηκαν κι οι πρώτες προκλητικές δηλώσεις.

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ:

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, που έφτασε στο νησί και συναντήθηκε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, είπε και μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο νησί είναι κόκκινη γραμμή» και μίλησε για «καταπίεση» των Τουρκοκυπρίων και για «ιερά χώματα». Είπε επίσης ότι ο «Αττίλας» ήταν σημαντικός και για τους ‘Ελληνες και του Ελληνοκύπριους για την εξασφάλιση της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο!

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ πήρε την σκυτάλη κι ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες βλέπουν την Κύπρο ως το «13ο νησί» από τα Δωδεκάνησα και πρόσθεσε ότι η χώρα μας στοχεύει να ιδρύσει τη «Μεγάλη Ελλάδα» διαδίδοντας κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία επεκτείνοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα προσαρτώντας την Κύπρο στην επικράτειά της.

Τονίζοντας ότι η ειρήνη επικρατεί στην Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια ως αποτέλεσμα της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο, ο Τατάρ υπενθύμισε τα λόγια του τότε πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ: «Στην πραγματικότητα πηγαίνουμε στο νησί όχι για πόλεμο αλλά για ειρήνη, για να φέρουμε ειρήνη όχι μόνο στους Τούρκους αλλά και στους Έλληνες».

Ο Τατάρ δήλωσε ακόμη ότι ήταν «καλύτερο» για τους Έλληνες όταν η βρετανική σημαία αντικαθιστούσε την οθωμανική και την τουρκική σημαία και δήλωσε ότι οι Έλληνες ήταν «περιποιημένοι» και είχαν περισσότερο λόγο κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας.

Τέλος ο Τατάρ ανέφερε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πολιτικό και μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για το «Τουρκοκυπριακό Έπος»!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά