Ντράπηκε και η ντροπή με την ομιλία Ερντογάν - «Είμαστε περήφανοι για την Εισβολή στην Κύπρο»

Το μακελειό της 20ης Ιουλίου του 1974, ο Ερντογάν το βάφτισε... ειρηνευτική επιχείρηση

Ντράπηκε και η ντροπή με την ομιλία Ερντογάν - «Είμαστε περήφανοι για την Εισβολή στην Κύπρο»
5'

Σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και φαντασιοπληξίας, επιδόθηκε για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή της επετείου των 50 ετών από την εισβολή στην Κύπρο, βρέθηκε στην Μεγαλόνησο.

Ο «Σουλτάνος» μίλησε στους Τούρκους του Νησιού στα Κατεχόμενα και δήλωσε «υπερήφανος» για την... Ειρηνευτική Επιχείρηση που έγινε πριν από 50 χρόνια, βαφτίζοντας τους βιασμούς και τις δολοφονίες των στρατευμάτων της χώρας του ως πράξεις ελευθερίας.

«Βιώνουμε τη δικαιωματική υπερηφάνεια που φτάνουμε στην 50η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου, την οποία οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ώμο με ώμο με τον τουρκοκυπριακό λαό. Το τουρκικό έθνος έδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο την ακλόνητη δέσμευσή του ανεξαρτησία και μέλλον με αυτή την επιχείρηση, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, τον οποίο έχει στέφει με νίκη, με αποφασιστικότητα, με την υποστήριξη της Πατρίδας Δημοκρατίας της Τουρκίας και ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση Πιστεύω ολόψυχα ότι η ελευθερία που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, με τίμημα τη ζωή των μαρτύρων μας, θα συνεχιστεί για πάντα Ευχαριστώ τους βετεράνους μας να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Είπα στον Μητσοτάκη «μην πειράξεις», ανέφερε πάνω στο... εθνικιστικό του αμόκ ο Ερντογάν για τον Νίκο Δένδια.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι εδώ σήμερα όχι μόνο για να τιμήσουν έναν ηρωικό αγώνα, αλλά και για να διακηρύξουν για άλλη μια φορά τις ιστορικές αλήθειες, που μόνο οι Τούρκοι τις έχουν εντοπίσει...

«Τα χρόνια 1963-1974 ήταν μια περίοδος γεμάτη αίμα, δάκρυα και καταπίεση για τους Τουρκοκύπριους, όταν ήταν περιορισμένοι στο 3% του νησιού. Ο τουρκοκυπριακός λαός αποκλείστηκε από το κράτος που ίδρυσε και ήταν εταίρος. και υπέστησαν τις απάνθρωπες πιέσεις και τις επιθέσεις της αιμοσταγούς ΕΟΚΑ. Ακόμη και η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που αναπτύχθηκε στο νησί δεν μπόρεσε να σταματήσει τον παροξυσμό ή να αποτρέψει τη σφαγή του 1974 Οι Κύπριοι έφτασαν στο απόγειό τους, ακριβώς πριν από 50 χρόνια, οι ηρωικοί στρατιώτες μας έκαναν ένα ιστορικό βήμα για να βγάλουν το στιλέτο που προοριζόταν να μαχαιρωθεί κατά της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες ως πατρίδα και εγγυήτρια χώρα και με την ευθύνη που έχει επωμιστεί η ιστορία στους ώμους μας».

Ο Ερντογάν συνέχισε το παραλήρημά του: «Ως Τουρκία, εκπληρώσαμε την ευθύνη που μας επιβάλλει να είμαστε άνθρωποι και να έχουμε συνείδηση. Εκείνη την ημέρα δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μόνοι και δεν θα μείνουν ποτέ μόνοι. Οι στρατιώτες μας, που πέταξαν με αλεξίπτωτο στα χωράφια που πυρπολήθηκαν από τους Έλληνες σαν να έμπαιναν σε έναν κήπο με τριανταφυλλιές, και οι ναύτες μας, που προχώρησαν όπως το Barbaros στα ναρκοθετημένα νερά, χάραξαν για άλλη μια φορά το θάρρος τους».

«Η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο έσωσε τους Τουρκοκύπριους από την καταπίεση, τους έφερε ελευθερία και ευημερία και τους έδωσε τη δυνατότητα να κοιτάξουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Ο Δρ Fazıl Küçük περιγράφει εκείνη την ιστορική ημέρα ως εξής: "Ο ήλιος ανατέλλει το πρωί της 20ης Ιουλίου έσβησε το 11χρονο σκοτάδι των Τουρκοκυπρίων και τους έφερε την ελευθερία ». Ο ιδρυτικός Πρόεδρος Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε την πλημμύρα συναισθημάτων που βίωσε λέγοντας «Η 20η Ιουλίου είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου». Θα ήθελα να είναι γνωστό ότι όποιος ενθουσιασμός, χαρά και υπερηφάνεια επικρατούσε εδώ εκείνη την ημέρα, το ίδιο εορταστικό κλίμα επικρατεί στην Τουρκία. Βλέπουμε την 20η Ιουλίου, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, ως σύμβολο προστασίας του κυρίαρχου δικαιώματα και ισότιμη θέση του τουρκοκυπριακού λαού σύμφωνα με τη λαχτάρα του για ειρήνη και σταθερότητα και τα ιδανικά του».

Ο Ερντογάν όμως δεν σταμάτησε να εξαπολύει προσβολές και φαντασιόπληκτες ατάκες, καθώς στράφηκε ακόμα και στον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια!

«Στα νότια του νησιού, δυστυχώς, υπάρχει μια χαλασμένη νοοτροπία που βλέπει τον εαυτό του ως τον μοναδικό κυρίαρχο του νησιού της Κύπρου. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τόσο σοβαρή κατάσταση που ο Ελληνοκύπριος ηγέτης παρευρίσκεται σε τελετές μνήμης των τρομοκρατών της ΕΟΚΑ, οι Τουρκοκύπριοι αδερφοί μας δέχονται επίθεση και συλλαμβάνονται όταν περνούν προς τα νότια και τζαμιά στο νότο καίγονται. Οι Έλληνες δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να μοιραστούν την πολιτική δύναμη και την οικονομική ευημερία, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πόρων του νησιού, με τους Τουρκοκύπριους. Πρόσφατα, δυστυχώς, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας έκανε μια ακόμη δήλωση. Συναντηθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό και είπαμε: «Στις 20 θα είμαστε στη Βόρεια Κύπρο. Άκουσα ότι είσαι και στα νότια. Υποθέτω ότι δεν θα μας παρενοχλήσεις από εκεί όπως ο Δένδιας.» Είπε ότι δεν σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Είπαμε «αν δεν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει πρόβλημα» και συνεχίσαμε τον δρόμο μας».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή