Από κοντά και ο... ανιστόρητος Τατάρ: Θέλει δυο κράτη στην Κύπρο - Θυμήθηκε τον Παπανδρέου!

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους δεν έχασε ευκαιρία για εθνικιστικό σόου στο πλάι του Ερντογάν
3'

«Μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα», αναφέρει ο ελληνικός λαός και στην σημερινή παρέλαση στα Κατεχόμενα για τα 50 χρόνια από την εισβολή, ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, δικαίωσε την παροιμία.

Κομπάζοντας και καμαρώνοντας δίπλα στον Ερντογάν, δεν έχασε ευκαιρία να πετάξει και εκείνος τις ανιστόρητες κοτσάνες του, μια προσφιλή άλλωστε τακτική των Τούρκων, που ειδικεύονται στην προπαγάνδα που γεννά το μυαλό τους.

Ο Τατάρ του στην παρέλαση στη κατεχόμενη Λευκωσία, ανέφερε για την ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας το 1974 (όπως την έχουν βαφτίσει) «η ελληνοκυπριακή ηγεσία με τη δύναμη των όπλων, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως εφαλτήριο για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους από το κράτος που ιδρύθηκε το 1960».

Και επειδή είναι ανιστόρητος, συνέχισε το αφήγημα του λέγοντας «οι Έλληνες εφάρμοσαν βάναυσα το σχέδιο “Ακρίτας”, που ήταν το σχέδιο καταστροφής των Τουρκοκυπρίων, με τα Αιματηρά Χριστούγεννα στις 21 Δεκεμβρίου 1963, έκαψαν και κατέστρεψαν 103 χωριά μας και ανάγκασαν τους ανθρώπους μας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Στη συνέχεια μίλησε για τα γεγονότα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και το «δικαίωμα» της Τουρκίας να επέμβει για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους.

«Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να επιμένει σε μια λύση στην οποία οι Τουρκοκύπριοι θα μειονότητα σε μια ομοσπονδία η οποία θα έχει τη μορφή ενιαίου κράτους εντός της ΕΕ», τόνισε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως ισχυρίστηκε, ο ΓΓ του ΟΗΕ συμφωνεί μαζί του, πως δεν υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στη Κύπρο, λέγοντας πως συμφώνησε με το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μαρί, κοντά στη Λάρνακα.

Αναφέρθηκε ακόμα σε προκλήσεις από τον Νίκο Δένδια (!) με δηλώσεις κατά του τουρκικού στρατού και για προκλητικά βήματα της Λευκωσίας, πραγματοποιώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με άλλες χώρες.

Θυμήθηκε τον Παπανδρέου!

Φυσικά αναφέρθηκε και στην σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «έρχεται στη Κύπρο για να καταδικάσει την 50η επέτειο από την ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας, για το κυπριακό ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η πρώτη χώρα που έπρεπε να καταδικαστεί για το κυπριακό»!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου , λέγοντας πως στο βιβλίο του «Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα», αναφέρει ότι ο πατέρας του, Γεώργιος Παπανδρέου «έστειλε 20.000 Έλληνες στρατιώτες, ντυμένους με πολιτικά ρούχα και πλήρως εξοπλισμένους να έρθουν κρυφά στη Κύπρο τον Ιούνιο του 1964».

Ωστόσο, κατά τον Τατάρ, η Τουρκία με την «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 έβαλε τέλος στην σφαγή των Τουρκοκυπρίων, από τη χούντα των Αθηνών και την ΕΟΚΑ Β και τερμάτισε έναν εμφύλιο πόλεμο.