Ο Φρέντι Μπελέρης επέστρεψε στις αλβανικές φυλακές: «Δεν κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας»

«Το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα», επεσήμανε ο Φρέντι Μπελέρης.
1'

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, επέστρεψε στις φυλακές του Φιέρι, κατά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, μετά το πέρας της πενθήμερης άδειας που τού χορηγήθηκε.

«Η επιστροφή μου στις αλβανικές φυλακές σηματοδοτεί τον τελευταίο κύκλο ενός αγώνα για όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας για Δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης», τόνισε.

«Από την πρώτη στιγμή, είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας μου· εδώ είναι το σπίτι μου, η ζωή μου, η σκέψη μου. Αν δε δικαιωθώ από τα αλβανικά δικαστήρια, ασφαλώς και θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η ελληνική εθνική μειονότητα έχει υποστεί μία ιστορική αδικία», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπελέρης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας, Πέτρο Γκικουρία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «που προέρχεται από μία οικογένεια με παραδόσεις και αγώνες για τη Χειμάρρα» και «που φέρνει την εμπειρία του από την Αμερική, την όρεξη, το κουράγιο και τη δύναμη να παλέψει για τα αυτονόητα». «Αισθάνομαι περήφανος που με τιμά τόσα χρόνια με τη φιλία του. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί άξιο τέκνο της Χειμάρρας μας», συμπλήρωσε.