Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Να βάλει τον Δένδια στη θέση του ο Μητσοτάκης

Χωρίς ντροπή και με κανένα ίχνος αλήθειας στα λεγόμενά του, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά
AP.
1'

Τον γνώριμο δρόμο του ψέματος και της φτηνής προπαγάνδας επέλεξε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στο Anadolu κατονόμασε την Ελλάδα ως «συνένοχη στις σφαγές του Ισραήλ» ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... συνετίσει τον Νίκο Δένδια!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του στην Άγκυρα από την φιέστα- ντροπής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του.

Δεν έμεινε εκεί καθώς ισχυρίστηκε στους Τούρκους δημοσιογράφους πως «η συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Ελλάδα».

Δεν έμεινε εκεί ο εριστικός «Σουλτάνος» καθώς απείλησε πως η Τουρκία θα φτιάξει ναυτικές βάσεις στα Κατεχόμενα: «Εάν χρειαστεί η Τουρκία θα κατασκευάσει ναυτικές βάσεις και θαλάσσιες υποδομές στη Βόρεια Κύπρο».

«Ειλικρινά, δεν βλέπουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο χωρίς την καθιέρωση μιας εξίσωσης όπου και οι δύο πλευρές θα κάθονται στο τραπέζι ως ίσοι και θα αποχωρούν ως ίσοι», ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους για το Κυπριακό.

Σχετικές ειδήσεις