Ολοταχώς για την νέα ελληνοτουρκική γέφυρα στον Έβρο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη γέφυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό 
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
2'

Παρά την νευρικότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δεύτερη γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu δήλωσε ότι οι προεργασίες στο έργο της 2ης γέφυρας μεταξύ των συνοριακών πυλών στα Ύψαλα στην Τουρκία και των Κήπων στην Ελλάδα πλησιάζουν στην ολοκλήρωση.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Uraloğlu έδωσε πληροφορίες για το έργο που στοχεύει στην ενίσχυση της υποδομής μεταφορών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Επισημαίνοντας ότι υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου 2004, για την κοινή κατασκευή νέας οδικής γέφυρας συνοριακής διέλευσης, ο Uraloğlu δήλωσε ότι έκαναν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ τις δύο χώρες.

Ο Uraloğlu δήλωσε ότι το έργο έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, και έκανε την ακόλουθη αξιολόγηση:

«Μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του διαγωνισμού για την κατασκευή, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Το έργο όχι μόνο θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Σόφιας», ανέφερε.

Επιπλέον, η Τουρκία θα μπορεί να συνδεθεί με το Πανόραμα μέσω της Εγνατίας Οδού.

Τόνισε δε ότι η γέφυρα θα είναι μήκους 841 μέτρων, διπλής κατεύθυνσης με 4 λωρίδες. «Μετά την έγκριση των έργων, θα ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τον διαγωνισμό κατασκευής. Αυτή η γέφυρα θα συμβάλει στην ευκολότερη μεταφορά και στην αύξηση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών», είπε.