Τραβάει το σχοινί και το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Τουρκική η μειονότητα στη Δυτική Θράκη»

Στην γραμμή που χάραξε λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος

Τραβάει το σχοινί και το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Τουρκική η μειονότητα στη Δυτική Θράκη»
3'

Λίγες ώρες μετά την προκλητική στάση και δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη σκυτάλη παίρνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μία προκλητική ανάρτησή του για τα 29 χρόνια από τον θάνατο του Σαδίκ Αχμέτ κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη»

Η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ «Ο αξέχαστος ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ιδρυτής του Κόμματος Ισότητας και Ειρήνης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Εορτάζουμε τη μνήμη του Σαδίκ Αχμέτ με έλεος και σεβασμό στην 29η επέτειο του θανάτου του. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα στον οποίο ο Σαδίκ Αχμέτ αφιέρωσε τη ζωή του για να κερδίσει η ‘’Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης’’ τα νόμιμα δικαιώματά της».

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη συνεδρίαση του κόμματός του, προέβη σε νέες ακραία προκλητικές δηλώσεις, τόσο για την Κύπρο, όσο και για τη Θράκη.

«Δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των Κυπρίων αδελφών μας. Ενώ διαπράττονταν όλες αυτές οι θηριωδίες, οι δυτικές οργανώσεις δεν έκαναν τίποτα. Με την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου 1974, η Τουρκία έλυσε τα χέρια για την ανεξαρτησία του τουρκοκυπριακού λαού. Οι πολιτικές που προσπαθούν να σπάσουν τη βούληση της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων συνεχίστηκαν περισσότερο από τότε», ανέφερε για την Κύπρο, για να προσθέσει:

«Δυστυχώς δεν προέκυψε λύση από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων. Και εμείς και οι Τουρκοκύπριοι είμαστε ικανοποιημένοι με προτάσεις που βασίζονται στον φεντεραλισμό. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα τη στάση μας. Δηλώσαμε για άλλη μια φορά στον κόσμο τη σημασία που αποδίδουμε στην υπόθεση της Κύπρου και στην ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ. Συνεχίζουμε την υποστήριξή μας στον τουρκοκυπριακό λαό να σταθεί στα πόδια του».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε και... εξελίξεις με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία ξανά αποκάλεσε «τουρκική»:

«Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές, τα προβλήματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας. Από εδώ και πέρα ​​θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Το ίδιο ισχύει και για τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Έχει υποστεί αδικία και διακρίσεις για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του 1960».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή