«Τρικυμία» στην Τουρκία - «Παραμύθι η Γαλάζια Πατρίδα», είπε βουλευτής και έγινε…σεισμός

Εξοργίστηκε η ηγεσία της Τουρκίας με τις δηλώσεις που δικαιώνουν την Ελλάδα 
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
2'

«Τρικυμία» επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία μετά από δήλωση βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της χώρας, με την οποία χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ «παραμύθι τη Γαλάζια Πατρίδα».

Υπενθυμίζεται πως ο ανιστόρητος και αστήριχτος ισχυρισμός των Τούρκων περί «Γαλάζιας Πατρίδας» θα διδάσκεται πλέον ακόμη και στα τουρκικά σχολεία, συνεπώς η δήλωση του Τούρκου βουλευτή έπεσε κυριολεκτικά σαν «βόμβα» στη γείτονα χώρα, η οποία εσχάτως έχει πολλαπλασιάσει εκ νέου τις προκλήσεις της στο Αιγαίο...και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP Namık Tan χαρακτήρισε τον αγώνα της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» «παραμύθι».

Η τοποθέτηση του Τούρκου πολιτικού προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του αντιπροέδρου και εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ. «Είναι πολιτική παρέκκλιση και ανευθυνότητα για ορισμένους βουλευτές του CHP, που μιλούν με αυτή την προσέγγιση ενάντια στην εθνική μας πολιτική, να υιοθετούν επανειλημμένα τις λεγόμενες θέσεις που χρησιμοποιούν άλλα κράτη κατά της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα, συμφέροντα και οφέλη στη «Γαλάζια Πατρίδα». Οι δηλώσεις όσων υπερασπίζονται τις διεκδικήσεις της Ελλάδας και άλλων κρατών δεν είναι παρά «πολιτικά παραμύθια». Θα ήταν πιο υγιές, να βάλουν αμέσως στην ατζέντα τους την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τσελίκ κατηγόρησε επίσης το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ότι υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας ενάντια στην εθνική πολιτική της Τουρκίας και ότι έχει χάσει την πολιτική του πυξίδα. «Η Γαλάζια μας Πατρίδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Πατρίδας μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Σχετικές ειδήσεις