Φρέντι Μπελέρης: «Το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα»

Δύο μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε πως «ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI
1'

Όλα η πολιτική ομάδα του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τη 4η Αυγούστου, παραβιάζοντας τον νόμο και τον εκλογικό κώδικα, προκειμένου να επηρεάσει τους ψηφοφόρους της περιοχής.

Την 29η Ιουλίου, η ελληνική μειονότητα της «Ομόνοιας» καταδίκασε αυτήν την εγκληματική ενέργεια που διέταξε ο Ράμα, σημειώνοντας πως ότι «όλη η προσοχή του κράτους είναι πώς να κερδίσει ο εκλεκτός της κυβέρνησης, Βαγγέλης Τάβος, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χειμάρρα για πάνω από 30 χρόνια.

Μόλις δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη δημαρχία της Χειμάρρας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, υπογράμμισε πως «ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη», μιλώντας στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές του Φιέρι.

Ακόμη, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους και απαιτεί σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράσθηκε τον περασμένο Μάιο.

Βασικό διακύβευμα της κάλπης για τον Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας», Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της μειονότητας στη Χειμάρρα είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Ο Φρέντι Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματος για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα. Το αίτημα του Μπελέρη αναμένεται να εκδικασθεί τη 2α Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις