Εκλογές στον δήμο Χειμάρρας: Καταγγελίες για πιέσεις και κλίμα τρομοκρατίας

Χειμάρρα: Γκικουρία, Ταβός και... νοθεία! ;Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες 
1'

Στις 7:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές στη Χειμάρρα, εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστήριξη για τον υποψήφιό τους, Βαγγέλη Τάβο.

Oi κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το απόγευμα και αρκετοί ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει από νωρίς το πρωί.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, 7.800 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, αν και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι πάνω από 22.000. Ο Φρέντυ Μπελέρης είχε κερδίσει με διαφορά μόλις 19 ψήφων.

Ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Χειμάρρα ανέφερε ότι επικρατεί κλίμα ανησυχίας και αναταραχής, με πιέσεις από την κυβέρνηση και το σοσιαλιστικό κόμμα για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα στηρίξουν τον υποψήφιο του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διοικητή των μυστικών υπηρεσιών και νυν στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών, επισκέφθηκαν τη Χειμάρρα. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επισκέφθηκε επίσης την περιοχή το Σάββατο, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τις ψήφους της ομογένειας.

Ο Βαγγέλης Τάβος, πρώην νομάρχης Αυλώνας και καταγόμενος από τη Δρόπολη, έχει υπάρξει βουλευτής και υπουργός του σοσιαλιστικού κόμματος, από το οποίο αποχώρησε. Είχε συνεργαστεί με το κόμμα του πρώην προέδρου Ιλίρ Μέτα, ο οποίος πέρυσι στήριξε τον Μπελέρη και φέτος υποστηρίζει τον Γκικουρία.