Δένδιας από Τήνο: «Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ η Πατρίδα μας»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και στην επιμνημόσυνη δέηση για την 84η επέτειο από τον τορπιλισμό του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ», στην Τήνο.   

Δένδιας από Τήνο: «Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ η Πατρίδα μας»
3'

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, επιβιβάστηκε στην ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλευσε στη θαλάσσια περιοχή βύθισης του Κ/Δ «ΕΛΛΗ». Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και η ρίψη στεφάνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. ⁠Στο σημείο που έπλευσε η ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» ναυλοχεί τιμητικά η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου και λοιπών νήσων κ.κ. Δωρόθεος Β΄.

Ο κ. Δένδιας παρέστη επίσης στην επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του Κ/Δ «ΈΛΛΗ» και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν, επίσης, η Βουλευτής Αικατερίνη Μονογυιού, η Τόνια Αντωνίου ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Λεονταρίτης, η Έπαρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μετά το πέρας της Λιτάνευσης:

«Η Ορθοδοξία σήμερα τιμά την κορυφαία Θεομητορική Εορτή, την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Για μας τους Ορθόδοξους είναι το «Πάσχα του Καλοκαιριού». Ακουμπά την ψυχή κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα.

Η Υπέρμαχος Στρατηγός όμως έχει και μια άλλη ιδιότητα. Είναι η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα την τιμούν και επίσης τιμούν τους νεκρούς από τον άνανδρο τορπιλισμό του Εύδρομου «ΕΛΛΗ» εδώ, στο Λιμάνι της Τήνου, στις 15 Αυγούστου του 1940.

Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν μένουν μόνο στην ανάμνηση του χθες, στην τιμή στους νεκρούς μας. Μεταρρυθμίζονται.

Μέσα στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αεροπορία, το Ναυτικό, ο Στρατός, δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα.

Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ η Πατρίδα μας στη μακραίωνη ιστορία της.

Ήδη, σε λίγες ημέρες, στα μέσα του Σεπτέμβρη, στις 19 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη φρεγάτα «Belharra», το πιο σύγχρονο πλοίο του τύπου του στον πλανήτη μαζί με την πρώτη φρεγάτα μας, θα πέσει στη θάλασσα.

Κάθε ημέρα η Πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Και εδώ, στη μέση του Αιγαίου όπου βρισκόμαστε, είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή