Εθνική απειλή: Νέοι Τουρκικοί Σχηματισμοί Ειδικών Δυνάμεων απέναντι από την Κύπρο

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση για τις κινήσεις της Τουρκίας σε στρατιωτικό επίπεδο 

Εθνική απειλή: Νέοι Τουρκικοί Σχηματισμοί Ειδικών Δυνάμεων απέναντι από την Κύπρο
2'

Ύπουλα σχέδια και επικίνδυνες πρακτικές καταγράφονται από τους Τούρκους το τελευταίο διάστημα.

Το βαθύ κράτος δεν συναινεί με τις σχέσεις καλής γειτονίας που διαφημίζονται και για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση για τις κινήσεις της Τουρκίας σε στρατιωτικό επίπεδο.

Όπως αποκαλύπτει ο αμυντικός αναλυτής, Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης νέοι Τουρκικοί Σχηματισμοί Ειδικών Δυνάμεων λαμβάνουν χώρα έναντι της Κύπρου.

Αναλυτικά ο κ. Καμπουρίδης αναφέρει:


Μαθαίνουμε από τις τελευταίες κρίσεις και τοποθετήσεις ανωτάτων αξιωματικών στις Τουρκικές Ένοπλες (ΤΕΔ) και στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή (Σ/Χ) (Jandarma), ότι πέραν της 2ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που αρχικά αναφέρθηκε ως έδρα το Ακσάζ, ιδρύθηκε και Ταξιαρχία Καταδρομών Σ/Χ στο Χατάϊ έναντι της Κύπρου.

Συνοπτικά οι Σχηματισμοί Ειδικών Δυνάμεων έναντι της Κύπρου οι οποίοι ιδρύθηκαν την τελευταία 3ετία:
-Ίδρυση της 8ης Ταξιαρχίας Καταδρομών στο Σερίνγιολ (Χατάϊ) (2021).
-Ίδρυση της 12ης Ταξιαρχίας Καταδρομών στο Οσμάνιγιε (2023).
-Ίδρυση της 2ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην Αλεξανδρέττα (2024).
-Ίδρυση της Ταξιαρχίας Καταδρομών Σ/Χ στο Χατάϊ (2024).

Θυμίζουμε ότι, η Σ/Χ η οποία σε καιρό ειρήνης υπάγεται στο Υπουργείου Εσωτερικών, σε καιρό πολέμου υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Ταξιαρχίες Καταδρομών Σ/Χ εντάσσονται στην Διακλαδική Δύναμη Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (EMÖGK) (Στρατιά Αιγαίου) για αποστολές κατάληψης ελληνικών νησιών.

Λαμβάνοντας υπόψη την αναβάθμιση της 10ης Αεροπορικής Βάσης Τάνκερ, σε 10η Κύρια Αεροπορική Βάση στο Ιντσιρλίκ/Άδανα (2024), την ίδρυση Αμφίβιου Σώματος Στρατού στο Τσανάκαλε στο οποίο θα υπαχθούν τρείς Ταξιαρχίες Πεζοναυτών και την ίδρυση της νέας 16ης Κύριας Αεροπορικής Βάσης στο Ντάλαμαν έναντι της Ρόδου, γίνεται ξεκάθαρο ότι, η Άγκυρα χρησιμοποιεί ως μέσο την Διακήρυξη Φιλίας των Αθηνών για ακύρωση κάθε ελληνικής προσπάθειας επιχειρησιακής αναβάθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυσης των αποτρεπτικής ισχύος σε Αιγαίο και Κύπρο, με ταυτόχρονη ταχύτατη ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΤΕΔ με προσλήψεις προσωπικού, ένταξη νέων οπλικών συστημάτων και δημιουργία νέων διοικήσεων με επιθετική αποστολή εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή