ΓΕΕΘΑ: Επέστρεψαν από τη Μοζαμβίκη 8 αξιωματικοί Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Η συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη, αποσκοπούσε στην ενεργό συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές διεθνών οργανισμών.

ΓΕΕΘΑ: Επέστρεψαν από τη Μοζαμβίκη 8 αξιωματικοί  Διοίκησης Ειδικού Πολέμου
1'

Την Τρίτη 13 Αυγούστου, επέστρεψαν στην Αθηνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας οι 8 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, από τη Μοζαμβίκη όπου συμμετείχαν στην ομώνυμη εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ (European Union Training Mission Mozambique/ EUTM - MOZ).

"Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 Επαναπατρισμός προσωπικού της ΔΕΠ από τη Μοζαμβίκη.

Περήφανοι για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων στην εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ" αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, το ΓΕΕΘΑ.

Ο παντοδύναμος "Ηρακλής" συμπλήρωσε 32 ώρες πτήσης, καλύπτοντας 8500 ναυτικά μίλια στα νότια άκρα της Αφρικής για να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή του, αναφέρει σχετική ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Facebook.

Η συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη, αποσκοπούσε στην ενεργό συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές διεθνών οργανισμών, καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα προσδίδει σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία στο συμμετέχον προσωπικό, όπως είχε ανακοινωθεί.

Η σχετική απόφαση για τη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην EUTM - MOZ, είχε ληφθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στις 31 Μαρτίου 2022, με διάρκεια 2 ετών και με δυνατότητα παράτασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή