Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Τουρκία με την γερμανική «μαχαιριά» στα κατεχόμενα

Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν οι Τούρκοι 

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Τουρκία με την γερμανική «μαχαιριά» στα κατεχόμενα
Associated Press
1'

Η γνωστή ταξιδιωτική εταιρεία TUI βάζει τέλος στις εκδρομές στα Κατεχόμενα και οι Τούρκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Ο Fikri Ataoğlu, αναπληρωτής πρωθυπουργός του ψευδοκράτους και υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Περιβάλλοντος, αντέδρασε και σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, κάλεσε τους tour operators να μην πέφτουν στο κόλπο των Ελληνοκυπρίων και τόνισε ότι το e-mail που έστειλε η γερμανική εταιρεία στα πρακτορεία ήταν σκάνδαλο.

"Δεν εναπόκειται στη γερμανική τουριστική εταιρεία να καθορίσει το καθεστώς της ΤΔΒΚ. Η φράση "υπό κατοχή" που χρησιμοποιείται από την TUI στο e-mail που εστάλη είναι επαίσχυντη" είπε με έκδηλη την νευρικότητα.

Κατηγόρησε δε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δήθεν καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα "για να υπονομεύσουν τον τουρισμό και να καταρρεύσουν την οικονομία στην ΤΔΒΚ κάθε καλοκαίρι".

Ο Ataoğlu κατέληξε ισχυριζόμενος ότι "η παρεμπόδιση των τουριστών που διαμένουν στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου (GCASC) να περάσουν στο έδαφος της ΤΔΒΚ είναι αντίθετη με την ελευθερία ταξιδιού και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ελεύθερη κυκλοφορία".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή