Γεραπετρίτης: Θετική εξέλιξη η αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, την αποφυλάκιση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη από τις φυλακές της Αλβανίας όπου κρατούνταν εδώ και μήνες.

Γεραπετρίτης: Θετική εξέλιξη η αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη
1'

«Η αποφυλάκιση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή, Φρέντη Μπελέρη μετά από περίπου 16 μήνες κράτησης και φυλάκισης αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Παρά ταύτα δεν αναιρούνται τα όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην παρατεταμένη κράτησή του και στα όσα γνωρίζουμε ήδη σχετικά με το κράτος Δικαίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα και να αναδεικνύει τα ζητήματα που συνδέονται με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις στην Τουρκία για την ελληνική σειρά «Famagusta» που θα προβάλλεται πλέον και στο Netflix, ο υπουργός τόνισε ότι «η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται».

«Είναι αποτυπωμένη στην ιστορική μνήμη. Η τουρκική εισβολή είναι ένα θέμα το οποίο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Η ιστορία καταγράφει» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή