Θερμή υποδοχή στη Χειμάρρα για τον Φρέντι Μπελέρη: «Μην ακούτε αυτούς που θέλουν να κλέψουν»

Τέλος δόθηκε σήμερα (02/09) στην περιπέτεια του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αποφυλακίσθηκε από τις αλβανικές φυλακές.
YouTube.
1'

Σήμερα (02/09), το δικαστήριο του Φίερι ανακοίνωσε πως έκανε δεκτό το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, για πρόωρη αποφυλάκιση με τον περιοριστικό όρο της διατήρησης επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας.

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση Μπελέρη

Οι κάτοικοι της περιοχής επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στον Φρέντι Μπελέρη. Άνδρες και γυναίκες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, φώναξαν συνθήματα κρατώντας πυρσούς και πετώντας πυροτεχνήματα. «Φρέντι Φρέντι, Ελλάς Ελλάς», φώναξαν μεταξύ άλλων με δάκρυα στα μάτια. «Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», αναφώνησαν.

Ο Φρέντι Μπελέρης παρέμεινε στη φυλακή για 481 ημέρες και η ποινή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Κατά τη φυλάκιση, κατόρθωσε να εκλεγεί Δήμαρχος Χειμάρρας και στη συνέχεια, ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Μην ακούτε αυτούς που θέλουν να κλέψουν Μην ακούτε εθνικιστικά παραμύθια»

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε στην ομιλία του πως «θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη, αυτούς τους δεκαπέντε μήνες. Κάποιος ήθελε να μας χωρίσει και ξέρετε όλοι ποιος είναι αυτός. Οι κλέφτες θέλουν να πάρουν τη γη από τους νοικοκύρηδες.

Μην ακούτε παραμύθια εθνικιστικά. Μην ακούτε αυτούς που θέλουν να μας διασπάσουν. Μην ακούτε αυτούς που θέλουν να κλέψουν. Όλο το μυστικό είναι οι περιουσίες», μιλώντας για παράνομες εκλογές την 5η Αυγούστου.

«Αιχμές» και χαρακτηρισμοί για Βαγγέλη Τάβο

Ακόμη, άφησε «αιχμές» για τον νέο Δήμαρχο Χειμάρρας, Βαγγέλη Τάβο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «επαγγελματία γυρολόγο», ενώ τον αποκάλεσε και «πρόβλημα».