Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τη διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχισθεί.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τη διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
1'

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης. Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε –όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει– θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά, σύμφωνα με το philenews.com. Ωστόσο, η συζήτηση μεταξύ των μερών θα συνεχισθεί τις επόμενες μέρες.

Οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, υπογράμμισαν ότι η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και υπάρξει νέα συνεδρίαση. Όμως, ο κ. Σκυλακάκης απέφυγε τρεις φορές να απαντήσει καταφατικά σε ερωτήσεις που τού έγιναν κατά πόσον είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία.

«Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική. Η δουλειά συνεχίζεται», σημείωσε, ενώ, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν οι κοινές συνισταμένες και να υπάρξει εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου βάσει του ρυθμιστικού πλαισίου, επεσήμανε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο και πως «αυτά που είπαμε, αρκούν για σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν και σε πολιτικό επίπεδο, προφανώς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή