Larry Gallogly: Πώς το νέο αεροσκάφος C130J θα αναβαθμίσει τον ιπτάμενο στόλο της Ελλάδας

Ο Larry Gallogly, Διευθυντής του Τμήματος Πελατών για τα αεροσκάφη και τις θαλάσσιες αποστολές, της Lockheed Martin,  μιλάει στο Newsbomb.gr για τα αναβαθμισμένα συστήματα και δυνατότητες του C-130J

Larry Gallogly: Πώς το νέο αεροσκάφος C130J θα αναβαθμίσει τον ιπτάμενο στόλο της Ελλάδας
3'

Στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της Athens Flying Week που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε ο Larry Gallogly, Director of Customer Requirements, AirMobility & Maritime Missions, της Lockheed Martin. Ο Larry Gallogly, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα του Newsbomb.gr, μίλησε για τις τεχνικές προδιαγραφές και την απόδοση του αναβαθμισμένου μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J, καθώς και για τη σημασία του για την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας.

Ο Larry Gallogly μοιράστηκε την εμπειρία του από την πρώτη του συμμετοχή στην Athens Flying Week, αν και όπως δήλωσε έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη μονάδα C-130 που ήδη διαθέτει η χώρα. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Athens Flying Week. Παρόλο που έχω επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές με τη μονάδα C-130 που υπάρχει εδώ, είναι η πρώτη μου φορά που απολαμβάνω το Athens Flying Week», δήλωσε ο Larry Gallogly. Ανυπομονούσε να παρακολουθήσει τις εκθέσεις της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι είναι ενθουσιασμένος για την πρόοδο της Ελλάδας στα αεροσκάφη C-130, F-16 και το νεότερο μέλος της οικογένειας, το F-35.

Με πάνω από 30 χρόνια στρατιωτικής εμπειρίας στον χειρισμό αεροσκαφών C-130, ο Larry Gallogly έχει πλήρη γνώση των δυνατοτήτων τους. «Είχα την πολυτέλεια να πετάω με αεροσκάφη C-130 για 30 χρόνια καθ' όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας. Έχω πετάξει διάφορα μοντέλα, και τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας μου, πέταξα το ολοκαίνουργιο μοντέλο C-130J», ανέφερε.

Ο Larry Gallogly εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξετάσει το νέο μοντέλο J ως αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου της από παλαιότερα C-130. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την Ελλάδα που εξετάζει και σκέφτεται το μοντέλο J για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντα στόλο της από C-130», τόνισε.

Δυνατότητες και τεχνικές προδιαγραφές του C-130J

Το C-130J έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, με τον Gallogly να υπογραμμίζει την αυξημένη ισχύ και τις επιπλέον χωρητικότητες. «Είναι ένα αεροπλάνο που έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τα προηγούμενα αεροπλάνα, είναι 15 πόδια μεγαλύτερο, ώστε να μπορεί να μεταφέρει δύο επιπλέον θέσεις παλετών και να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι μπορούν να κάνουν τα άλλα αεροπλάνα που είναι διαθέσιμα σήμερα», εξήγησε.

Ο Larry Gallogly, μέσα από την εμπειρία και την εξειδίκευσή του, παρουσίασε ένα όραμα για το μέλλον των αερομεταφορών της Ελλάδας με το C-130J. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να αναβαθμίζει τις αμυντικές της δυνατότητες, το C-130J φαίνεται να αποτελεί μια ισχυρή επιλογή που θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της χώρας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. «Είμαι πολύ, πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, να παρουσιάσω το C-130 και να μιλήσω σε όλους εδώ για το αεροπλάνο», δήλωσε ο ίδιος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της συνεργασίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή