Απομάκρυνση Ελλήνων από τον Λίβανο: Νέες φωτογραφίες μέσα από το C-130

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από την ελληνική επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Λίβανο
INTIME NEWS
2'

Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή επιχείρηση απεγκλωβισμού και επαναπατρισμού των 38 Κυπρίων και 22 Ελλήνων από την Βηρυτό, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ για την επιχείρηση, αναφέρει ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς συνέβαλαν στην επιστροφή 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο και 22 της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

«Την επιχείρηση παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη», επισήμανε επίσης στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, δημοσιεύοντας παράλληλα και νέες φωτογραφίες, αυτή τη φορά μέσα από το αεροσκάφος C-130, όπου βρίσκονταν τα 60 άτομα, αλλά και στιγμές πριν αποχωρήσουν από τον Λίβανο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την απομάκρυνση των Ελλήνων από τον Λίβανο:

«Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση απεγκλωβισμού 60 πολιτών από το αεροδρόμιο της Βηρυτού στον Λίβανο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ασφαλή επάνοδο 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο και 22 της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Την όλη επιχείρηση παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)».

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από την ελληνική επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Λίβανο:

Δένδιας: Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση» έγραψε ο υπουργός Άμυνας.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο «X» o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας:

Σχετικές ειδήσεις