Αλβανική πρόκληση με ποδοσφαιρική ομάδα «Τσαμουριά» - Αποκλείστηκε από τουρνουά στην Κρήτη

Οι Αλβανοί κατηγορούν την χώρα μας για ξενοφοβία.

Αλβανική πρόκληση με ποδοσφαιρική ομάδα «Τσαμουριά» - Αποκλείστηκε από τουρνουά στην Κρήτη
1'

Μια αλβανική ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου «Çamëria», δηλαδή «Τσαμουριά», αποκλείστηκε σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, από τουρνουά ποδοσφαίρου στην Κρήτη.

Η «Τσαμουριά» επρόκειτο να συμμετέχει στο Socca Champions League, που διεξάγεται στην Κρήτη 17-20 Οκτωβρίου. Τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχει τακτικά σε μη επαγγελματικούς αγώνες υπό τη διεύθυνση της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Socca Albania, η οποία εκπροσωπεί την Αλβανία στη Socca International.

Το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες, η αλβανική ομάδα έπαιξε σε αυτό το διεθνές τουρνουά, παίζοντας δύο αγώνες με μία νίκη και μία ήττα. Ωστόσο, η ομάδα, με επικεφαλής τον προπονητή Irtan Sejko, ενημερώθηκε από τους διοργανωτές και τους ιθύνοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Socca ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει πλέον τη χρήση του ονόματος και του λογότυπου «Chameria».

Η είδηση ​​για τη συμμετοχή της αλβανικής ομάδας σε αυτό το τουρνουά έχει τραβήξει την προσοχή των τοπικών ΜΜΕ της Κρήτης, που έχουν προκαλέσει ανησυχία για το όνομα της ομάδας. Η αντίδραση αυτή φαίνεται να κέντρισε το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών, οι οποίες έχουν κινήσει διαδικασίες για την αναστολή της συμμετοχής της ομάδας. Αυτό το περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος ενός επαναλαμβανόμενου κύματος ξενοφοβίας από την πλευρά των ελληνικών ΜΜΕ και θεσμών προς τους Αλβανούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή