Συμφέροντα πίσω από την φωτιά στο Zubr;

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού το περιστατικό με τις φθορές που υπέστη το ρωσικό αποβατικό ταχυσκάφος Zubr από φωτιά. Τα σενάρια που ακούστηκαν και γράφτηκαν είναι πάρα πολλά.
2'

Ακούστηκε και θεωρία μέχρι και για …τσιγάρο, ακόμα και για αστοχία ενός «άφλεκτου» υλικού με το οποίο περάστηκε το πανάκριβο σκάφος «Κέρκυρα». Το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μία φορά ακούγονται διάφορα σενάρια για σαμποτάζ, τα …οποία σίγουρα δεν μπορούν και αυτά να αποκλειστούν, αλλά η εσωστρέφεια που δημιουργούν αυτά τα σενάρια τελικά μέσα στο Ναυτικό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόνο περισσότερα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να προστεθεί, πως υπάρχουν εκείνοι που κατηγορούν διαχρονικά την εκάστοτε φυσική και πολιτική ηγεσία της Εθνικής Άμυνας για σκόπιμη εγκατάλειψη των ρωσικών και ουκρανικών σκαφών, αλλά υπάρχει και ή άλλη πλευρά που απαντάει, ότι η συντήρηση για τα συγκεκριμένα σκάφη δεν υπήρξε ποτέ προτεραιότητα και …και σειρά έχουν άλλα πράγματα να γίνουν.

Το ερώτημα είναι, αν όντως είναι έτσι γιατί τότε σε όλα τα σενάρια ταχείας ανάπτυξης δυνάμεων στα νησιά περιλαμβάνεται η χρήση αυτών των σκαφών…αφού δεν αποτελούν και προτεραιότητα; Απλά αποδεικνύεται, ότι για μία ακόμα φορά ένα περιστατικό που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, δύσκολα θα συνέβαινε και μάλιστα σε καιρό ειρήνης, θέτει εκτός μάχης οπλισμό και μέσα που δεν μας περισσεύουν σε μία πάρα πολύ κακή χρονική στιγμή και ενώ η Τρόικα ζητάει περικοπές στον Στρατό με …εξαίρεση τις δόσεις που πληρώνουμε στην Γερμανία για τις προμήθειές μας! Επίσης για άλλη μία φορά διάφοροι κύκλοι εκμεταλλεύονται το περιστατικό αυτό για να ασκήσουν μικροπολιτική εντός του στρατεύματος και στην τελική αυτοί ασκούν το πραγματικό σαμποτάζ στον Στρατό για πολλοστή φορά! Χρειάζεται ψυχραιμία, απόδοση ευθυνών χωρίς αποδιοπομπαίους τράγους και βέβαια προσοχή στο μέλλον!

Διαβάστε επίσης:

«Ξεζουμίζουν» τους στρατιωτικούς - Νέο κούρεμα 12%

Spiegel: Ο ελληνικός στρατός στο δρόμο της χρεοκοπίας

Οι τουρκικές προκλήσεις, ο Ερντογάν και η πολιτική ρευστότητα