Επαφές της Φ. Γεννηματά στην Ουάσιγκτον

Συναντήσεις με αξιωματούχους του Πενταγώνου είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τις οποίες συζήτησε διμερή ζητήματα και κυρίως την αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
1'

Η κ. Γεννηματά μετέβη, επίσης, στο Εθνικό Κοιμητήριο του 'Αρλινγκτον, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κατά την επίσκεψή της στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με στελέχη ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, ενώ απόψε θα παραστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, στην ελληνική πρεσβεία.

Χθες, η κ. Γεννηματά τέλεσε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014», που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

«Η κυβέρνηση, ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης» τόνισε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας: «Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. Γι’ αυτούς τους λόγους τη στηρίζουμε, την ενισχύουμε, σχεδιάζουμε το μέλλον της και θα συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιεύματα για νέα πρόταση Νίμιτς από σκοπιανά ΜΜΕ