Ξέφυγαν οι Σκοπιανοί: Ονόμασαν «Αλέξανδρος» το αρχαιολογικό μουσείο

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε την αλησμόνητη φράση «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όλους τους Έλληνες. Ο ίδιος για πρώτη φορά έδειχνε τη συγκίνησή του.
4'

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ» - ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν και οι λανθασμένοι χειρισμοί των Ελληνικών κυβερνήσεων άφησαν την ένδοξη χώρα των Μακεδόνων, των Φιλίππων, του Αλεξάνδρου, αλλά και του Αποστόλου Παύλου να γίνει βορά στα νύχια των απάτριδων Σκοπιανών, που καπηλεύονται το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας.

Αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», χαρακτηρίζουν τη σλαβική τους γλώσσα «μακεδονική» και εξευτελίζουν με κιτς αγάλματα την ιστορία και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η αντίδραση της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια ήταν απλά ανεμική στις προκλήσεις των Σκοπιανών. Μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην προκλητική ηγεσία τους.

Αρχαιολογικό Μουσείο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας»

Σε μια μάταιη και αυτο-ταπεινώτική κίνηση, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την υιοθέτηση μιας ξένης εθνικότητας, την ιστορία και τον πολιτισμό, οι αρχές της ΠΓΔΜ τοποθέτησαν μια ρεβιζιονιστική πλακέτα στο λεγόμενο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας».

Αυτή η είδηση, η οποία προωθήθηκε από την πλειοψηφία των Σκοπιανών, περιλαμβάνει την πράξη της τοποθέτησης μιας πλάκας, σε κακά αγγλικά που ορίζει το μουσείο ως «Alexander of Macedon Palace».

Η πινακίδα βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου στη δυτική πτέρυγα του μουσείου που φιλοξενεί Μακεδονικά (βόρεια ελληνικά) αρχαιολογικά ευρήματα. Η πίστωση του Αλεξάνδρου ως Ελληνικού ιστορικού προσώπου, γραμμένο στην σλαβική ΠΓΔΜ και στην αγγλική γλώσσα είναι μία από τις πολλές χαμηλού επιπέδου προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της ιστορίας του Ελληνισμού γενικότερα.

Στο βίντεο που παρουσιάζει τo Hellasforce φαίνεται ξεκάθαρα το κτίριο του μουσείου, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης των Σκοπίων.

Η μετάφραση του αγγλικού κειμένου στην πινακίδα στα ελληνικά είναι:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο μεγαλύτερος και πιο φημισμένος Μακεδόνας βασιλιάς, κυβερνήτης του συνόλου του παγκόσμιου πολιτισμού σε εκείνους τους χρόνους. Η Καταγωγή του είναι από τη δυναστεία των Αργεαδών, ο πατέρας του ήταν Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας και μητέρα του η Ολυμπία. Γεννήθηκε στην αρχαία πόλη της Πέλλας, το 356 π.Χ. Ο Αλέξανδρος έλαβε άριστη εκπαίδευση από πολύ νεαρή ηλικία. Ο πατέρας του, ο Φίλιππος τον οδήγησε στην ανάπτυξη στρατιωτικών και στρατηγικών δεξιοτήτων, ενώ ο κύριος δάσκαλός του, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, του δίδαξε τις φυσικές επιστήμες.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Φιλίππου, ο Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο του Βασιλείου της Μακεδονίας, στην ηλικία των 20. Αν και πολύ νέος, ο Αλέξανδρος ήταν εξαιρετικά γενναίος, ατρόμητος, αποφασιστικός και στρατηγικά σοφός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έθεσε ένα εκστρατευτικό σώμα και κατέκτησε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, μεταξύ των οποίων την Αίγυπτο και την Περσία, ενώ έφτασε στο έδαφος της σημερινής Ινδίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γνωστός ως ένα πρόσωπο που είχε μεγάλο σεβασμό για τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Τους σεβόταν όλους χωρίς διάκριση και γι’ αυτό ένωσε όλους τους πολιτισμούς που κατέκτησε. Έτσι ονομάστηκε ο βασιλιάς των βασιλιάδων.

Μετά από τις μεγάλες κατακτήσεις, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών μένει στη Βαβυλώνα, όπου πεθαίνει το 323 π.Χ. Θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος κατακτητής του κόσμου όλων των εποχών και η κληρονομιά του θεωρείται παγκόσμια κληρονομιά της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε μία έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

Στο νέο μουσείο εκτίθενται και 15 κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στις προκλήσεις των Σκοπιανών. Ούτε διάβημα διαμαρτυρίας, ούτε ανακοίνωση, ούτε ένα απλό δελτίο τύπου.

Δείτε το βίντεο

Σχετικές ειδήσεις