Κρίσιμες συναντήσεις Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανία

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γερμανία, περιλαμβάνεται η συνάντησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ.

Κρίσιμες συναντήσεις Προκόπη Παυλόπουλου στη Γερμανία
1'

Με κορυφαία θέματα στην ατζέντα το προσφυγικό και την κρίση χρέους, σήμερα Δευτέρα (18/01/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές. Επόμενος σταθμός θα είναι η Καγκελαρία όπου θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία, αλλά και με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, το μεσημέρι της Τρίτης (19/01/2016) στη Φρανκφούρτη.

«Θέλω οι σχέσεις των δύο χωρών να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν από την κρίση» υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

Ένα από τα μηνύματά αυτής της διήμερης επίσκεψης στη Γερμανία είναι –κατά τον Προκόπη Παυλόπουλο – ότι «υπάρχει Ευρώπη και ότι αυτή η Ευρώπη έχει πολύ μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή