Απίστευτο «παραλήρημα» από τους Σκοπιανούς: Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας (vid)

Σκόπια | Ειδήσεις: Ξεπέρασαν κάθε όριο πρόκλησης οι εθνικιστές που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο πλέον κόμμα VMRO του Σκοπιανού πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς την Τέταρτη (07/06/2017), με αφορμή την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου στο χάντμπολ από τη Βαρντάρ, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελλάδας, ισχυριζόμενοι ότι η Θεσσαλονίκη τους ανήκει!

Απίστευτο «παραλήρημα» από τους Σκοπιανούς: Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας (vid)
1'

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ «ΚΟΡΩΝΕΣ» ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Μάλιστα, η γραφικότητα των Σκοπιανών εθνικιστών χτύπησε «κόκκινο», αφού πολλοί από αυτούς κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

«Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας», φώναζαν αρκετοί από αυτούς.

Διαφορετική στάση από την κυβέρνηση Ζάεφ

Πάντως, τη στιγμή που οι εθνικιστές του Γκρούεφσκι επιχειρούν να δυναμιτίσουν σε επικίνδυνο βαθμό τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ο νέος σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, φαίνεται να λαμβάνει σαφείς αποστάσεις ως προς την πολιτική του προκατόχου του.

Ο Ζάεφ δεν δίστασε, μάλιστα, μέσω συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, να χαρακτηρίσει προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδας την τοποθέτηση ανδριάντων με ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Φίλιππος ο Β’ και ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στη χώρα.

«Οι κινήσεις αυτές στις οποίες επιδόθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. του Γκρούεφσκι) επιδείνωσαν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Προσωπικά θα τις σταματήσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σε ερώτηση εάν η νέα κυβέρνηση θα γκρεμίσει κάποια από τα αγάλματα και τους ανδριάντες, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς το οικονομικό κόστος για την απομάκρυνσή τους είναι δυσβάσταχτο για τη σκοπιανή οικονομία.

Την ίδια ώρα, πάντως, η χώρα παραμένει στο χείλος του διχασμού, παρά το γεγονός ότι η ανάληψη των καθηκόντων από την κυβέρνηση Ζάεφ έφερε μια υποτυπώδη ισορροπία στο ήδη «εκρηκτικό» κλίμα των τελευταίων μηνών που επικρατεί ανάμεσα στο αλβανικό και το σλαβόφωνο στοιχείο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή