«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

«Πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ «βλέπει» ο τύπος των Σκοπίων μετά τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ...

«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό
1'

«Πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ «βλέπει» ο τύπος των Σκοπίων μετά τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς ότι δεν σχεδιάζει την περίοδο αυτή να επισκεφθεί την περιοχή.

Εξάλλου υπενθυμίζει, πως ο κ. Νίμιτς δεν προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση, εάν δεν έχει ενδείξεις από τις δυο πλευρές ότι θα γίνει αποδεκτή ως βάση διαπραγμάτευσης.

Ο τύπος του γειτονικού κρατιδίου σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις αυτές του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών αλλά και η αναβολή της επίσκεψης του κ. Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, αναβάλλουν γι αργότερα όλες τις πιθανές εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταβεί αύριο στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή ή το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν, ενώ το Σάββατο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή