«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

«Πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ «βλέπει» ο τύπος των Σκοπίων μετά τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ...
1'

«Πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ «βλέπει» ο τύπος των Σκοπίων μετά τη δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς ότι δεν σχεδιάζει την περίοδο αυτή να επισκεφθεί την περιοχή.

Εξάλλου υπενθυμίζει, πως ο κ. Νίμιτς δεν προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση, εάν δεν έχει ενδείξεις από τις δυο πλευρές ότι θα γίνει αποδεκτή ως βάση διαπραγμάτευσης.

Ο τύπος του γειτονικού κρατιδίου σημειώνει ότι οι τοποθετήσεις αυτές του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών αλλά και η αναβολή της επίσκεψης του κ. Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, αναβάλλουν γι αργότερα όλες τις πιθανές εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταβεί αύριο στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή ή το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν, ενώ το Σάββατο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.