Είναι επικίνδυνοι: Νομιμοποιούν με κρυφή τροπολογία την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγνωρίζει συλλόγους με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρουν ζητήματα δήθεν ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα
Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει προστεθεί σε νομοσχέδιο για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, η επίμαχη τροπολογία ανοίγει διάπλατα το παράθυρο ώστε η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να επαναπροσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να της επιτραπεί να προσδιορίζεται ως «τουρκική».
Συγκεκριμένα, στη μία από τις τέσσερις τροπολογίες παρέχεται η δικονομική δυνατότητα στους νομικούς παραστάτες της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» να καταθέσουν εκ νέου προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα την οριστική αναγνώριση και την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης.
Όπως είναι γνωστό, μετά τις δύο απορριπτικές αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ανώτατο βαθμό η αυτοαποκαλούμενη «τουρκική» ένωση προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρέκαμψε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και αποφάνθηκε οριστικά υπέρ της αναγνώρισης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Ωστόσο, η απόφαση του ΕΕΑΔ ουδέποτε έγινε εκτελεστή από την ελληνική πλευρά, καθώς κάτι τέτοιο θα αποδομούσε το ιστορικό δεδομένο, το οποίο προκύπτει και από τις διεθνείς συνθήκες ότι στην περιοχή της Θράκης υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική.
Επιπλέον, με την επίμαχη τροπολογία ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τη νομική αναγνώριση όλων των παράνομων μέχρι σήμερα μειονοτικών συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν νόμιμα τον ορό «τουρκικός» - «τουρκική»!
Το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χωρίς ωστόσο η επίμαχη υπουργική τροπολογία, η οποία είναι και εκπρόθεσμη, να κινήσει υποψίες για το τι εν τέλει εξυπηρετεί και πώς ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικής ασφάλειας.