Μυστήριο με την επίσκεψη Ερντογάν - Τα υπόπτα σχέδια του «σουλτάνου»

Μυστήριο καλύπτει το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα και ειδικά στην Δυτική Θράκη.
3'

Οι λεπτομέρειες της πιθανής επίσκεψης Ερντογάν στην Δυτική Θράκη εξακολουθούν να παραμένουν ένα επτασφράγιστο μυστικό που φυλάσσεται πολύ καλά..μέχρι τώρα, και δεν αποκαλύπτεται σε κανέναν, εν αναμονή της μετάβασης του ίδιου στην Αθήνα πιθανότατα στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Ακόμη και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που ανήκουν στο «κλειστό κλαμπ» του Τούρκου προέδρου , ισχυρίζονται ότι ακόμα δεν τους έχουν ενημερώσει εάν ο πρόεδρος θα ταξιδέψει εκεί.

Η προοπτική μιας «ηχηρής» παρέμβασης του Τούρκου Προέδρου σε τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Δυτική Θράκη έχει γεμίσει ανησυχία του Έλληνες αξιωματούχους σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο.

Ο Τούρκος ηγέτης συχνά έχει επιδείξει άκρως αλαζονική και επιθετική στάση , θεωρώντας τον εαυτό του «υπερασπιστή» των απανταχού στον κόσμο μουσουλμανικών μειονοτήτων, είτε πρόκειται για Τάταρους της Κριμαίας, είτε για Παλαιστίνιους είτε για τους Τουρκοκυπρίους , είτε για την Μιανμάρ.

Η Ελλάδα, την ίδια στιγμή «στοχευμένα» αντιμετωπίζει μια έντονη κριτική επειδή δεν αναγνωρίζει αρκετές μειονοτικές οργανώσεις στην περιοχή, αναφέρει άρθρο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ενοχές.

Στις 5 Νοεμβρίου, το γνωστό για τις απόψεις του «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» αναφέρθηκε στην «έντονη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της», σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της χώρας μας στο εξωτερικό και στην Τουρκία φυσικά η οποία από την δική της πλευρά δεν σέβεται τίποτα.

Στις 15 Οκτωβρίου, ο Ibrahim Serif, επικεφαλής Συμβουλίου της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, δήλωσε στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωση, ότι στην Αθήνα δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το τζαμί, και ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς μουσουλμανικό τόπο λατρείας.

Λες και στην Άγκυρα για παράδειγμα υπάρχει ελληνορθόδοξη εκκλησία και οι Τούρκοι σέβονται τα δικαιώματα των Χριστιανών.

Όλα αυτά αποτελούν σίγουρα ένα καλοστημένο σχέδιο , Τούρκων και Σαουδαράβων για να κατασκευάσουν Τζαμιά εντός ελληνικού χώρου , και να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν τους χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην χώρα προς όφελος τους.

Αυτά τα θρησκευτικά θέματα ενεργοποιούν επίσης όμως και ένα ευρύτερο φάσμα παραπόνων ειδικά των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην χώρα μας.

Οι ντόπιοι μουσουλμάνοι λένε ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το δικαίωμά τους, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Η θρησκευτική μειονότητα της Θράκης είναι μια κληρονομιά των επώδυνων ανταλλαγών πληθυσμού του 1923 μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, όταν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν με βίαιο τρόπο να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους .

Αν και η Ελλάδα αναγνωρίζει την μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης ως θρησκευτική μειονότητα, μαζί με τους Αρμένιους και τους Εβραίους, οι Τούρκοι υπουργοί συχνά διακρίνουν «προβλήματα» ή νομικές ελλείψεις , τις οποίες επικαλούνται για να κάνουν θόρυβο προς όφελος τους.

Έτσι μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αφήσει πολιτικούς εχθρούς και συμμάχους να μαντεύουν, αν στην επερχόμενη επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο ίδιος θα επισκεφτεί την περιοχή της Θράκης στην οποία ζουν χιλιάδες τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι.

Η επίσκεψη του Ερντογάν εμπλέκεται και σε διακρατικά θέματα , μεταξύ των οποίων η Κύπρος, ή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς και η επιστροφή των Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι.

Ωστόσο, η προοπτική μιας ιδιότυπης διαμαρτυρίας του προέδρου Ερντογάν για τους περίπου 110.000 μουσουλμάνους της περιοχής, τους οποίους θέλει να χειραγωγήσει, είναι πιο πιθανή από ποτέ σύμφωνα με την έως τώρα πολιτική του ίδιου για τους μουσουλμάνους από την Κριμαία έως το Ανατολικό Τουρκεστάν στην Κίνα.

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις