Νέες πιέσεις για παραίτηση Χριστόφια

Την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια ζήτησαν εκ νέου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ...

Νέες πιέσεις για παραίτηση Χριστόφια
1'

Την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια ζήτησαν εκ νέου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΗΚΟ. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο άνδρες δήλωσαν τη συμφωνία τους ως προς το θέμα παραίτησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εφαρμογή των προτάσεων του ΔΗΚΟ για κυβέρνηση καθολικής αποδοχής.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως «εκείνο που βλέπουμε σαν σύμπτωση θέσεων είναι στην περίπτωση που αναλάμβανε τις ευθύνες του ο πρόεδρος και παραιτείτο, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης καθολικής αν θέλετε αποδοχής –ούτε εμείς εξαιρούμε το ΑΚΕΛ από τη συμμετοχή– κάτω από έναν κοινής αποδοχής πρόεδρο, με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των μεγάλων εθνικών θεμάτων, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αφού θα υπάρχει και η καθολική ενότητα όσον αφορά τους χειρισμούς».

Από τη μεριά του, ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης πληροφόρησης για το αν υπήρξε ή όχι πρόοδος και στις τουρκικές προκλήσεις, επαναλαμβάνοντας πρόταση του ΔΗΚΟ ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών την αναβολή της προγραμματιζόμενης σύσκεψης στη Νέα Υόρκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή