Σκοπιανό – Νέα «τορπίλη» Ιβάνοφ: Προσωπική η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δεν συμφωνώ με το erga omnes

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Αποφασισμένος να θέσει νέα προσκόμματα σε μια συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό δείχνει για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ο Πρόεδρος της γείτονος, Γκιόργκι Ιβάνοφ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη χρήση μιας νέας ονομασίας «έναντι όλων» (σ.σ. erga omnes).

Σκοπιανό – Νέα «τορπίλη» Ιβάνοφ: Προσωπική η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δεν συμφωνώ με το erga omnes
1'

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε: «Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη “Μακεδονία” Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή “έναντι όλων”».

Κατά τη συνάντηση Ιβάνοφ - Ντιμιτρόφ, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο των Σκοπίων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα λίγες ώρες που ο Σκοπιανός πρόεδρος επιχειρεί να «τινάξει στον αέρα» τη διαπραγμάτευση, τη στιγμή που επίκειται νέα τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε σχετικά:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή