Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: Ανεξέλεγκτος ο Ζάεφ για μακεδονική γλώσσα

Ονομασία Σκοπίων: Η υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και οι ανιστόρητες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και δυστυχώς μπαίνουμε σε «αχαρτογράφητα» νερά - Προκλητικός ο Ζάεφ, προκλητική και η αφωνία της κυβέρνησης που περιμένει - όπως λένε τα στελέχη της - να έρθει η συμφωνία στην Ελλάδα και να υπογραφεί - Προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Την ώρα που ο Ζάεφ περνάει τη συμφωνία από την Βουλή των Σκοπίων κάνει λόγο ανοικτά για «Μακεδονία» του Αιγαίου και ζητά να διδάσκεται η «Μακεδονική γλώσσα» στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας - Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να «περάσει» καμία προδοτική συμφωνία που θα έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Έθνους.
6'

Η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνικές περιπέτειες. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων είναι πρόδηλος όσο φτάνουμε στην υπογραφή της συμφωνίας και είναι αμφίβολο αν ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να μαζέψει τις συνέπειες όλης αυτής της ιστορίας.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν πλήρως όσοι από την αρχή έκαναν λόγο για κατάπτυστη συμφωνία που βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Απάντηση προς τον Ζάεφ δεν υπάρχει από το μέγαρο Μαξίμου που μέχρι τώρα (μεσημέρι 4/12/2018), κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου και πίσω από ένα τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς...

Ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια η ηγεσία των Σκοπίων

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τροπολογιών στη βουλής των Σκοπίων, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στη Ελλάδα, καθώς κι ότι από εδώ και στο εξής η χώρα τους, θα αποτελεί το βόρειο τμήμα της «Μακεδονίας».

Μακεδόνες του Αιγαίου;

Για να είμαστε απολύτως σαφείς, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε την ύπαρξη «Μακεδόνων του Αιγαίου», οι οποίοι με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αποκλείεται να διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Oι δηλώσεις Ζάεφ έλαβαν χώρα στη Βουλή, στην προσπάθεια του να αντικρούσει τα όσα του καταλογίζει το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, ότι δηλαδή με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους "Μακεδόνες" στις γειτονικές χώρες.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε πως «με την τροπολογία 36 εξασφαλίζεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού», συμπληρώνοντας ότι εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των υπηκόων που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθούν τους δεσμούς τους με την πατρίδα. «Η τροπολογία ορίζει ότι η Δημοκρατία φροντίζει επίσης τα μέλη του μακεδονικού λαού που ζουν στο εξωτερικό, χωρίς παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές υποθέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «με τη νέα διατύπωση του άρθρου 49 παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία της ταυτότητας της χώρας. Η ταυτότητα του μακεδονικού λαού προστατεύεται. Δεν θα υπάρξει αλλαγή στην ταυτότητα».

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε αιτιάσεις του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δημιουργείται νέο κράτος και νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες, είπε:

«Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Όσον αφορά τους «Μακεδόνες» σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι για αυτούς, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε από την ημέρα της ανεξαρτησίας της «Μακεδονίας» το 1991. Μετά, όμως, από τη συμφωνία των Πρεσπών όπως αναφέρει η εφημερίδα Βέτσερ υπάρχουν πολλές πιθανότητες η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος τόνισε ότι με τη Συμφωνία που υπογράφηκε για την αλλαγή της ονομασίας αποτυπώνεται το γεγονός ότι η χώρα «δεν είναι ολόκληρη η περιοχή της Μακεδονίας, αλλά βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της, χωρίς αυτό να μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες και λιγότερη Μακεδονία».

Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις των Σκοπιανών, από την ελληνική πλευρά υπάρχει εκκωφαντική σιωπή. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος επί των Εθνικών θεμάτων Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει στον κ. Ζάεφ.

Οι επιτελείς και οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα αρκούνται μόνον να δηλώνουν πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων θα περάσει άνετα και θα ψηφιστεί.

Κατά περίεργο τρόπο δεν μας λένε απολύτως τίποτα για την πορεία της εξέλιξης αυτής της περίφημης επιτροπής που θα ήλεγχε τα βιβλία των Σκοπιανών για να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές βλέψεις και η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας.

Καμία κουβέντα ούτε για αυτό. Και ξέρετε γιατί; Διότι η Επιτροπή εξετάζει αλλαγές στα Ελληνικά βιβλία. Για τόσο τραγικές εξελίξεις μιλάμε.

Δυστυχώς όλα έχουν την εξήγησή τους, όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση και έναν πολιτικό φορέα που επί σειρά ετών διατείνεται ότι δεν «υπάρχουν σύνορα» κι ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Η νέα αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς οφείλεται στην άγνοια του τι σημαίνει πατριωτισμός. Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ως διεθνιστές, δεν γνωρίζουν ούτε την έννοια του κράτους, ούτε την έννοια του Έθνους. Επιχειρούν με παλαιοκομματικές μεθόδους να πείσουν ότι πρόκειται περί επιτυχίας η υπογραφή στην κατάπτυστη συμφωνία.

Το κακό είναι ότι μαζί τους θα βουλιάξει και η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ιστορικά πώς όταν χρειάστηκε υπερασπίστηκε το Σύνταγμα και την εδαφική ακεραιότητα.

Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο και καλά θα κάνουν να το μελετήσουν οι εθνομηδενιστές:

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Ας μην τολμήσουν να διανοηθούν το παραμικρό.

Στην κυβέρνηση «κρύβονται» πίσω από τις δηλώσεις Παυλόπουλου

Το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση και το Μαξίμου κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο κ. Παυλόπουλος, αλλά και από ένα τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς στον Ζάεφ.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: Η Βουλή ψηφίζει τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος