Πρόκληση από τα Σκόπια: Αγόρασαν 240.000 νέα διαβατήρια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει «πρόθυμους» που θα ψηφίσουν στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί συνεχίζουν όχι μόνο να προκαλούν αλλά να καταπατούν τα όσα συμνφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.
Αντί λοιπόν η Αθήνα να πάρει τη συμφωνία και να την πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, επιμένει να διαμηνύει πως είναι συμφέρουσα για τη χώρα και ζητά στήριξη.
Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του έβαλαν την υπογραφή τους σε μια συμφωνία που κατά πολλούς ξεπουλά τη Μακεδονία και δίνει το δικαίωμα στο σλαβικό κρατίδιο που δεν έχει ουδεμία σχέση με τους Μακεδόνες, να αυτοαποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Για του λόγου το αληθές, η κυβέρνση των Σκοπίων αγόρασε 240.000 διαβατήρια στα οποία αναγράφεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η διαδικασία συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τις οποίες προσαρμόζεται στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.
Το kurir.mk , επικαλούμενο το Alfa TV, αναφέρει πως «αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι και επικρίνει την κυβέρνηση Ζάεφ: «Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;».
Απαντώντας το υπ. Εσωτερικών των Σκοπίων, εξηγεί πως «ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών». Κάνει δε λόγο για μια «μεταβατική περίοδο» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.