LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Βγήκαν τα εκχιονιστικά στο Σύνταγμα

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» - Πού εντοπίζονται προβλήματα - Καρέ - καρέ η εξέλιξη της κακοκαιρίας
INTIME NEWS
1'

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιονίζει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έντονη ήταν η χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ισχυρή σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, απευθύνει η Πολιτική Προστασία.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Απεγκλωβισμός ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα

H Πυροσβεστική κατάφερε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο 8 άτομα που ήταν μέσα στα ακινητοποιημένα τους οχήματα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, στη Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής. Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 2 πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε και ένα άτομο στην Παιανία Αττικής από ακινητοποιημένο όχημα καθώς και ακόμα ένα άτομο στη Ριτσώνα του δήμου Χαλκιδέων. Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 3 πυροσβέστες με ένα όχημα αντίστοιχα.

Κλειστή για 24ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Διαβάστε στο LIVE BLOG την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

00:06
Χρήστος Γιαννούλης

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προσοχή στον παγετό

Η νύχτα θα είναι δύσκολη στην Αττική, αφού προβλέπονται νέες χιονοπτώσεις ενώ τα ξημερώματα ο παγετός θα κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για όλο το ρεπορτάζ.

Καλό βράδυ.

23:08
Χρήστος Γιαννούλης

Βαθύ σκοτάδι στα Βόρεια Προάστια – Φωτιά σε μετασχηματιστή στην Κηφισιά

Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μήδεια» στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς μετασχηματιστής της ΔΕΗ στην Κηφισιά βραχυκύκλωσε με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των Βορείων Προαστίων να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο ο ΣΚΑΪ, λίγο μετά τις 22:00 βραχυκύκλωσε ένας μετασχηματιστής μέσης τάσης στην Κάτω Κηφισιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι κι άλλες περιοχές της Αττικής.

Στο σημείο υπήρξε κι εκδήλωση πυρκαγιάς, με τον 86ο μετασχηματιστή μέσης τάξης να τίθεται εκτός κυκλώματος. Προφανώς και οι γύρω περιοχές δεν έχουν ρεύμα αυτή τη στιγμή, κι εντάσσονται στις ήδη προβληματικές περιοχές που εδώ και δεκάδες ώρες είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικού…

22:11
Χρήστος Γιαννούλης

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Δεν τελείωσαν τα χιόνια - Προσοχή στον παγετό

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού, κ. Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος θυμίζουμε πως πρώτος απ’ όλους είχε προβλέψει την σφοδρή κακοκαιρία και τα χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, προειδοποιεί ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττικής δεν έχουν τελειώσει και ενδέχεται μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης να δούμε και πάλι νιφάδες από τα παράθυρά μας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στα κεντρικοανατολικοβόρεια του νομού θα έχουμε χιονοπτώσεις που θα κρατήσουν μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης, πυκνές κατά τόπους, ενώ το πρωί θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις σε κεντρικές, βορειες και ανατολικές περιοχές του νόμου Αττικής, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα βγάλει ήλιο σχεδόν παντού και το βράδυ θα έχει ξαστεριά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 8-9 βαθμούς, στα βόρεια προάστια 4 με 5 βαθμούς λιγότερους, όπου θα επικρατήσει παγετός.

Από αύριο και κυρίως μεθαύριο θα ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου ΕΔΩ

22:00
Χρήστος Γιαννούλης

«Έσβησε» ηλικιωμένη στο Γαλάτσι – Δεν πρόλαβε λόγω χιονιού το ασθενοφόρο

Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει εδώ και 48 ώρες την Ελλάδα και ήδη έχει αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές αλλά και ανθρώπινες απώλειες.

Στους τρεις νεκρούς που θρήνησε η χώρα, προστέθηκε και μια τέταρτη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης (16.02) στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, η ηλικιωμένη βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση στο διαμέρισμά της, ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και υπήρξε κινητοποίηση, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως παρότι το ασθενοφόρο έφτασε σχετικά γρήγορα στο Γαλάτσι και είχε αντιολισθητικές αλυσίδες, δεν κατάφερε λόγω του χιονιού και του παγετού να προσεγγίσει το σπίτι, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να ξεψυχήσει.

21:33
Χρήστος Γιαννούλης

Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά - Δύσκολη νύχτα για την Αττική

Την ώρα που ο χιονιάς «σαρώνει» τη χώρα, μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μήδεια σε πολλούς δήμους, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές στα περισσότερα σπίτια αποκαταστάθηκαν.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, αύριο θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσνταντίνος Φλώρος, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης 40 κλιμάκια του στρατού, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Τον συντονισμό των κλιμακίων αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία, λόγω της αδυναμίας του ΔΕΔΔΗΕ να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες.

21:31
Χρήστος Γιαννούλης

Κεντρική Μακεδονία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά-Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο , Τετάρτη, τα σχολεία σε πολλούς δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση των δημάρχων, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ σε κάποιες περιοχές το κουδούνι θα χτυπήσει με καθυστέρηση.

Στο Κιλκίς, τόσο στον ομώνυμο δήμο, όσο και στον δήμο Παιονίας, τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Το ίδιο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας δεν θα ανοίξουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Στην Πιερία, στους δήμους Δίου- Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού δεν θα λειτουργήσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Στον δήμο Κατερίνης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αλλά οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ημαθία, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9 το πρωί λόγω του πρωινού παγετού. Το νηπιαγωγείο Παλαιόχωρας θα παραμείνει κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος.

Στον δήμο Κασσάνδρας, τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, δεν θα λειτουργήσουν το 3ο και 4o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, το Νηπιαγωγείο Πορταριάς, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ποτίδαιας, το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.

Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Μειώθηκαν σε σύγκριση με χθες, τα σημεία των δρόμων στην Κεντρική Μακεδονία, όπου επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου:

  • Στην Ημαθία,από το 87ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και από το 19ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας - Σελίου.
  • Στο Κιλκίς, από το 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας - Λιβαδίων.
  • Στην Πέλλα, σε όλο το επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας.
  • Στις Σέρρες, στις επαρχιακές οδούς Σερρών - Χρυσοπηγής - Ορεινής, Σερρών - Ελαιώνα - Άνω Βροντούς & Σερρών - Λαϊλιά και στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου & Καρυδοχωρίου.
  • Στην Χαλκιδική, από το 65ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου & Σανών - Δουμπιών, στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου & Δουμπιών και
  • Στο Άγιον Όρος, στο δρόμο που συνδέει την Δάφνη με τις Καρυές.

Στις Σέρρες, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. Στον δήμο Νέας Ζίχνης, η έναρξη του ωραρίου θα γίνει μια ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη.

21:29
Χρήστος Γιαννούλης

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη (17.02)

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς επιφέρει η σφοδρή χιονόπτωση που έχει «τυλίξει» την Αττική.

Σχετικά με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής εξετάζουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε αύριο να πραγματοποιηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης, είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστούν αύριο τα πρωινά δρομολόγια, ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα ΜΜΜ.


Μετρό - Ηλεκτρικός

Γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά., εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.
Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Τραμ

Κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ

Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και σήμερα σε όλη την Αττική καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07.00.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.


Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

21:28
Χρήστος Γιαννούλης

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν λόγω «Μήδειας»

Κλειστά έμειναν σήμερα Τρίτη (16/2) σχολεία σε πολλές περιχές της χώρας λόγω της ιστορικής κακοκαιρίας «Μήδεια». Σε όσα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Παιδείας, με τηλεκπαίδευση θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη (17/2) τα μαθήματα σε σχολεία που λόγω κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, σε όσες περιοχές και για όσες ημέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

Κλειστά και αύριο θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία στην Αττική. Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και για λόγους ασφάλειας των μαθητών , θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες στα σχολεία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης , λέει το υπουργείο Παιδείας , με αφορμή τα ερωτήματα που προέκυψαν, ύστερα από διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Σε ότι αφορά στα Πανεπιστήμια, το υπουργείο λέει ότι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως για το χειμερινό εξάμηνο, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των σχολών και των τμημάτων τους.

Που κλείνουν και που ανοίγουν σχολεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με εξαίρεση τους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια για μία ακόμη μέρα. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε πως για τα αυριανά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Mε ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς, όπως τονίζεται,οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Κλειστά θα μείνουν σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας με βάση ανακοινώσεις των δημάρχων. Λόγω κακοκαιρίας κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Καστοριά, στην Χίο, στην Ξάνθη, τα Γρεβενά, στη Σαμοθράκη, στη Σάμο, στη Χαλκίδα, Φλώρινα, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, Κοζάνη ενώ στη λίστα συνεχώς προστίθενται περιοχές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

20:59
Χρήστος Γιαννούλης

Συνεχίζεται και την Τετάρτη η επέλαση του χιονιά - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει»

Θα «σαρώσει» τη χώρα και αύριο η κακοκαιρία «Μήδεια», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές.

Ειδικότερα, στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

20:31
Χρήστος Γιαννούλης

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Με μήνυμα στο Facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε τα «βέλη» του στην κυβέρνηση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία Μήδεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως «μπορεί ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους να βούλιαξε στο χιόνι, όμως ο μηχανισμός προπαγάνδας παραμένει στιβαρός», στρέφοντας την επίθεσή του και κατά των ΜΜΕ.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

20:27
Χρήστος Γιαννούλης

«Θύμα» χιονοπόλεμου η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ

«Επίθεση» με... χιονόμπαλες δέχθηκε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μάνια Αλιβιζάτου την ώρα που ήταν στον «αέρα» και έδινε το ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Αγία Παρασκευή, σε μια από τις ωραίες εικόνες της δύσκολης ημέρας που πέρασε στην Αττική.

20:12
Χρήστος Γιαννούλης

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Διόνυσος

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

20:04
Χρήστος Γιαννούλης

Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποποιήσεις δρομολογίων.

20:04
Χρήστος Γιαννούλης

Κλειστά θα παραμείνουν ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΗΦ

Κλειστά θα παραμείνουν ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΗΦ, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας πλην Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων την Τετάρτη 17.02.2021 και Πέμπτη 18.02.2021 λόγω της έντονης κακοκαιρίας (χιονόπτωσης και παγετού).

19:52
Χρήστος Γιαννούλης

Μήνυμα Δημητριάδη: Η Πολιτεία δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Μήνυμα για την ετοιμότητα όλων των δομών της Πολιτείας εξέπεμψε με ανάρτησή του ο Διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης

Με την Αττική αλλά και τις άλλες περιφέρειες να δοκιμάζονται σκληρά από την κακοκαιρία «Μήδεια», μήνυμα για την ετοιμότητα όλων των δομών της πολιτείας να παράσχουν κάθε συνδρομή όπου απαιτείται εξέπεμψε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, την οποία συνοδεύει και με μια φωτό του καλυμμένου από χιόνι, Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει:
«Η Πολιτεία είναι εδώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που επιχειρούν για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία όλων των κρατικών δομών. Ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

19:45
Χρήστος Γιαννούλης

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στα Βόρεια Προάστια - Πάνω από 20 ώρες χωρίς ρεύμα

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε Κηφισιά, Πολιτεία και Εκάλη, καθώς συμπληρώνουν είκοσι ώρες χωρίς νερό και ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε πτώση δέντρων που παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ καταστρέφοντάς τα. Ωστόσο, τα πεσμένα δέντρα εμποδίζουν την πρόσβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων και κατ' επέκταση των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ που μπορούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

19:35
Χρήστος Γιαννούλης

Μπαίνει στη «μάχη» ο Στρατός - Πολύτιμα μέσα και προσωπικό

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Στρατού Ξηράς στην έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία, την ώρα που η κακοκαιρία με το όνομα «Μήδεια» συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Χώρα.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή του Στρατού Ξηράς, κυρίως για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ΕΔΩ

19:27
Χρήστος Γιαννούλης

Με 37 μηχανήματα ο Δήμος Αθηναίων στη μάχη για τον καθαρισμό των δρόμων

Με 37 μηχανήματα στους δρόμους δίνει τη «μάχη» για τον καθαρισμό τους από τα χιόνια ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της Αθήνας είναι προσβάσιμοι ενώ συνεχίζεται η μεγάλη αυτή επιχείρηση. Συγκεκριμένα επιχειρούν 22 μηχανήματα του Δήμου (JCB, Bobcat και γκρέιντερ), 13 οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων και δύο της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα 15 ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις ρίψεις αλατιού ώστε να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς όλοι οι δρόμοι. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων παραμένει σε πλήρη επιφυλακή, με τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και την Δημοτική Αστυνομία να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και τις επόμενες νυχτερινές ώρες

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προτεραιότητα αποτελεί, εκτός από την ανεμπόδιστη διέλευση μέσω των κεντρικών δρόμων, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης, γύρω από τα οποία έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι. Παράλληλα, συνεχίζεται ο καθαρισμός σε όλες τις γειτονιές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως πλατείες και πεζόδρομους.

Σε εξέλιξη είναι και οι επιτόπιες επεμβάσεις των ομάδων «Street Work» που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, παρέχοντας στους άστεγους της πόλης τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και ρουχισμό, συνοδεύοντας πολλούς από αυτούς τόσο στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων όσο και στους τρεις θερμαινόμενους χώρους που έχουν ανοίξει (Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών). Ειδική μέριμνα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ληφθεί και για τα αδέσποτα ζώα της πόλης από την «Διεύθυνση Αστικής Πανίδας» του Δήμου Αθηναίων που παρεμβαίνει σε όλα τα σημεία της πόλης.

19:17
Χρήστος Γιαννούλης

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Πάρου από σφοδρή χιονόπτωση

Συνθήκες χιονοθύελλας σφυροκοπούν κατά διαστήματα το νησί της Πάρου από το απόγευμα της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, οι νιφάδες χιονιού αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μέχρι στιγμής δεν το έχει στρώσει.

Ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές στο νησί να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

19:16
Χρήστος Γιαννούλης

ΔΕΔΔΗΕ: Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ηλεκτροδότησης εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά:

Με αφορμή τις πρωτοφανείς ζημιές που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πολλών περιοχών της Αττικής και κυρίως στα Βόρεια Προάστια, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα το τεχνικό του προσωπικό (περί τα 400 άτομα) το οποίο ενισχύεται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, συνεχίζει πυρετωδώς το εξαιρετικά δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το λεκανοπέδιο.

Συντονισμένες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ με τις δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρών/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές,

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

19:15
Χρήστος Γιαννούλης

Κλειστά και την Τετάρτη (17/02) τα δικαστήρια της Αττικής

Εξαιρούνται τα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα και υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Από τις 16.2.2021 ως και 17.02.2021 αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

18:36
Χρήστος Γιαννούλης

Ρεκόρ παγωνιάς στην Φλώρινα - Στους -25,1 το θερμόμετρο στο Νέο Καύκασο

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στοn Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ο Νέος Καύκασος, χωριό με περίπου 200 κατοίκους, απόγονοι Ποντίων από τον Καύκασο οι περισσότεροι, βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων.

Περίπου 8 οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου του Αστεροσκοπείου.

18:32
Χρήστος Γιαννούλης

Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές ανοίγουν αύριο τα σχολεία - Πού είναι κλειστά

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με εξαίρεση τους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια για μία ακόμη μέρα. Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μία μικρή καθυστέρηση.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε πως για τα αυριανά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση. Έτσι, με ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς -όπως τονίζεται- οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών. Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μια μικρή καθυστέρηση στις 9 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους της κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες θα ανοίξουν τα σχολεία με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Σερρών. Αντίθετα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

18:18
Χρήστος Γιαννούλης

Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο η πυροσβεστική - Θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού

Επί ποδός παραμένει η πυροσβεστική υπηρεσία για τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία. Όλες οι μονάδες είναι σε ετοιμότητα τόσο για περιστατικά διάσωσης όσο και για τη συνδρομή στις προσπάθειες της επαναφοράς της ηλεκτροδότησης.

Ενεργοποιείται και ο Στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

18:15
Χρήστος Γιαννούλης

Συστάσεις του υπουργείου Εργασίας σε όσους απασχολούν υπαλλήλους για ντελίβερι

Ισχυρή σύσταση από το υπουργείο, λόγω των καιρικών συνθηκών.