Φώφη Γεννηματά: LIVE BLOG το αντίο στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 56 ετών
Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 56 ετών
INTIME/Φωτογραφία αρχείου
1'

Θλίψη σε όλη την Ελλάδα έχει σκορπίσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν από τις 11 Οκτωβρίου.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη από το νοσοκομείο για τον θάνατο της προέδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, στη ζωή της δεν τα βρήκε ούτε όλα στρωμένα, ούτε όλα ρόδινα. Τη διαδρομή της λίγοι την γνωρίζουν καθότι η Φωτεινή Γεννηματά φρόντισε να προστατεύσει το προφίλ της και την οικογένειά της από την κακώς νοούμενη δημοσιότητα.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών

Δείτε λεπτό προς λεπτό τον αποχαιρετισμό στην Φώφη Γεννηματά

14:58
Κυριάκος Κορωναίος

Πάιατ για Γεννηματά: Με εντυπωσίαζε πάντα η εξυπνάδα, η αξιοπρέπεια και η πολιτική της διορατικότητα

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

14:49
Κυριάκος Κορωναίος

Δήλωση του δημάρχου Κ. Ζέρβα για τον θάνατο της Φ. Γεννηματά

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει θλίψη. Πολλές φορές η εικόνα μιας γυναίκας πολιτικού, αγωνίστριας, μητέρας, που είναι παρούσα σε όλες τις μάχες της ζωής, μας κάνει να ξεχνάμε την ανθρώπινη διάσταση», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά, κρατώντας τη μαχητικότητά της, την αξιοπρέπειά της, το ήθος αλλά και την προσφορά της. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της. Να τη θυμάστε με δύναμη», συμπληρώνει ο δήμαρχος.

14:42
Μάριος Καλογερόπουλος

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης για την Φώφη Γεννηματά

14:39
Μάριος Καλογερόπουλος

Ο Κώστας Μπακογιάννης για την Φώφη Γεννηματά: Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε.

14:36
Μάριος Καλογερόπουλος

H ομιλία του Κωνσταντίνου Τασούλα στη Βουλή για την Φώφη Γεννηματά

14:35
Μάριος Καλογερόπουλος

Νίκη Κεραμέως: Η Φώφη Γεννηματά Θα μείνει στη μνήμη μας ως μια πολιτική με ήθος

14:33
Μάριος Καλογερόπουλος

Η Φώφη Γεννηματά μέσα από 12 χαρακτηριστικές φωτογραφίες

14:28
Μάριος Καλογερόπουλος

O Σταύρος Θεοδωράκης για την Φώφη Γεννηματά

14:28
Μάριος Καλογερόπουλος

Βαρύ το κλίμα στο σπίτι της Φώφης Γεννηματά στη Βούλα

Το σπίτι στο οποίο έμενε η Φώφη Γεννηματά στη Βούλα
14:23
Μάριος Καλογερόπουλος

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Φώφη Γεννηματά έφυγε πολύ πρόωρα

14:21
Μάριος Καλογερόπουλος

Το «αντίο» των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στην Φώφη Γεννηματά

Η Κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους φίλους της και τους Έλληνες συντρόφους μας».

14:14
Μάριος Καλογερόπουλος

Η τελευταία ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή αφορούσε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Η Φώφη Γεννηματά στις 7 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών στην υγεία της, είχε εκφωνήσει την τελευταία της ομιλία στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας ανακοινώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ την υπερψηφίζει «γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια».

Διαβάστε ΕΔΩ την τελευταία ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

14:12
Μάριος Καλογερόπουλος

O Κώστας Καραμανλής αποχαιρετά με σεβασμό την Φώφη Γεννηματά

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά:

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της.

Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

14:10
Μάριος Καλογερόπουλος

Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά: Τα λόγια είναι φτωχά για την απώλεια

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

14:08
Μάριος Καλογερόπουλος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Φώφη Γεννηματά δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για την αδόκητη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

«Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

14:07
Μάριος Καλογερόπουλος

Κώστας Σημίτης για Φώφη Γεννηματά: Έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή όπως ο πατέρας της

«Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

14:07
Μάριος Καλογερόπουλος

Την Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Φώφης Γεννηματά και θα ακολουθήσει η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο

14:04
Μάριος Καλογερόπουλος

Μια ανθοδέσμη στην πρώτη σειρά των εδράνων της Βουλής για την Φώφη Γεννηματά

Μια ανθοδέσμη στο άδειο έδρανο της Φώφης Γεννηματάς στη ΒουλήΑΠΕ-ΜΠΕ
14:02
Μάριος Καλογερόπουλος

Γιώργος Παπανδρέου για Φώφη Γεννηματά: Έφυγε η Φώφη μας

Ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής ανέφερε: Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας που έδινε μια μάχη παλληκαρήσια

14:00
Μάριος Καλογερόπουλος

O πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ για την Φώφη Γεννηματά: Με εντυπωσίαζε για την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έγραψε για την Φώφη Γεννηματά: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα και τους πρώην συναδέλφους της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Με τη Φώφη μας συνέδεε πολύχρονη φιλία και ήταν κάποια που πάντα με εντυπωσίαζε για την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα».

13:56
Μάριος Καλογερόπουλος

To Κίνημα Αλλαγής άλλαξε την φωτογραφία στο Twitter

Στον λογαριασμό του Κινήματος Αλλαγής στο twitter υπάρχει πλέον μια μαύρη φωτογραφία στη θέση της φωτογραφίας του προφίλ

Ο λογαριασμός του ΚΙΝΑΛ στο Twitter
13:53
Μάριος Καλογερόπουλος

Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: Αφήνει πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης αποχαιρέτησε την Φώφη Γεννηματά με την ακόλουθη δήλωση:

Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους.

13:52
Μάριος Καλογερόπουλος

Χωρίς ενημέρωση για τον κορονοϊό σήμερα, Δευτέρα, σε ένδειξη πένθους για την Φώφη Γεννηματά

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 αναβάλλεται, λόγω της απώλειας της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά».

13:50
Μάριος Καλογερόπουλος

Γιάνης Βαρουφάκης: Μετανιώνω που δεν προσπάθησα να γνωρίσω την Φώφη Γεννηματά όσο ήταν μαζί μας

13:49
Μάριος Καλογερόπουλος

Το αφιέρωμα του ΟΡΕΝ στους σημαντικούς πολιτικούς σταθμούς στη ζωή της Φώφης Γεννηματά