LIVE BLOG: H κακοκαιρία Ελπίδα ταλαιπωρεί για δεύτερη ημέρα - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Η κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας
Η κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας
ΙΝΤΙΜΕ
1'

Η κακοκαιρία Ελπίδα «σφυροκοπά» για δεύτερη ημέρα αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς συνεχίζει την πορεία της με τους μετεωρολόγους να μιλούν για δύσκολες ώρες που ακολουθούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να καταγράφεται στην Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταφέροντας στο Newsbomb.gr την οργή τους για όσα συνέβησαν από το πρωί της Δευτέρας.

Προβλήματα υπάρχουν και στις μετακινήσεις αλλά και με τις διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές την Αττική ενώ υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει κηρυχθεί γενική αργία για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με την κακοκαιρία «Ελπίς»

14:01
Μάριος Καλογερόπουλος

Το liveblog για την κακοκαιρία Ελπίδα κλείνει εδώ

Η ενημέρωση του Newsbomb.gr για την κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζεται στην κανονική ροή ειδήσεων

13:42
Μάριος Καλογερόπουλος

Κανονικά από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά και Λαύριο

Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα και Κεραμωτή Λιμένα Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για αλλαγές η τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

13:36
Μάριος Καλογερόπουλος

Κλειστά σχολεία και αύριο, Τετάρτη, στην Αττική

Παράλληλα δεν θα γίνει και τηλεκπαίδευση λόγω της γενικής αργίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

13:25
Μάριος Καλογερόπουλος

Αττική Οδός: Ανακοίνωση για οχήματα που έχουν παραμείνει στον αυτοκινητόδρομο

Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  • Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  • Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  • Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  • Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, η Αττική Οδός επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

  • Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
  • Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
  • Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Τέλος, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

13:14
Μάριος Καλογερόπουλος

Λαϊκές αγορές: Κανονικά την Τετάρτη όπου είναι εφικτό

Οι λαϊκές αγορές για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αυτό ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία: «Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Αττική, οι λαϊκές αγορές για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, όπου αυτό είναι εφικτό».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία των κατά τόπους λαϊκών αγορών μπορούν οι επαγγελματίες να επικοινωνούν με τα σωματεία τους.

13:08
Μάριος Καλογερόπουλος

Συνεργεία για κοπές δέντρων στην Αττική

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη στείλει 11 συνεργεία δασεργατών και υλοτόμων στις περιοχές άμεσης ανάγκης, Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι.

Οι δασεργάτες και υλοτόμοι εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν.

Ειδικότερα, λόγω των πολλών περιστατικών στο Χαλάνδρι εργάζονται 3 συνεργεία ενώ σε Παλλήνη και Παλαιό Ψυχικό 5 συνεργεία για την άμεση δυνατή αποκατάσταση.

Το ΥΠΕΝ συμμετέχει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίς».

12:59
Μάριος Καλογερόπουλος

Διακοπές ρεύματος: Μέχρι το βράδυ αποκαθίστανται οι περισσότερες βλάβες – Οι περιοχές που δοκιμάζονται

Απολογισμό των εργασιών των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική και αλλού ανά την Ελλάδα έκαναν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή, Αναστάσιος Μάνος.

Όπως είπαν ο στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα στην Αττική σε σύνολο 2.600 γραμμών μέση τάσης, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν σε 79 γραμμές και μετά από ολονύχτιες επιχειρήσεις έχουν περιοριστεί σε 45. Από αυτές οι 8 έχουν επισκευαστεί και στις υπόλοιπες 37 οι εργασίες συνεχίζονται.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, είπε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών ενεργούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα. Τα συνεργεία, πρόσθεσε, είναι σε επαφή με ΕΛΑΣ και πολιτική προστασία «ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιοχές που πρέπει να επιχειρήσουμε, πρώτα τις πυκνοκατοικημένες και μετά τις αραιοκατοικημένες».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ ελέγχουν από αέρος με ελικόπτερο τα δύσβατα σημεία της ανατολικής Αττικής «για να δώσουμε προτεραιότητες».

Όσον αφορα τα νησιά ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε ότι έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους με εξαίρεση ένα τμήμα χωριού της Νάξου και δύο χωριών στην Κρήτη. Για τη Βοιωτία έκανε λόγο για ορισμένους οικισμούς στην περιοχή της Αταλάντης που έχουν προβλήματα ενώ για την Εύβοια έκανε λόγο για 6 οικισμούς στην κεντρική και νότια Εύβοια και περί τους 15 στα βόρεια του νησιού που ακόμα δεν έχουν ρεύμα.

Για την Αττική, τέλος, είπε ότι ακόμα σε επίπεδο γειτονιών υπάρχουν προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη.

Πιο δύσκολη αντίθετα είναι η κατάσταση στην ανατολική Αττική και ειδικότερα σε Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέτζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Κερατέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε, κλείνοντας, ότι από το βράδυ της Δευτέρας έχει μειωθεί σε πάνω από 50% το ποσοστό των βλαβών προσθέτοντας ότι αφενός θα υπάρξουν άλλες δύο ενημερώσεις σήμερα στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ και αφετέρου ότι «στόχος μας να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο τμήμα της μέσης τάσης μέχρι το βράδυ».

12:38
Μάριος Καλογερόπουλος

Μαγικές εικόνες από τα Ιωάννινα

12:33
Μάριος Καλογερόπουλος

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

12:14
Μάριος Καλογερόπουλος

Έρχονται αυστηρές κυρώσεις για την Αττική Οδό

Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι το νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το 2020, για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε κανέναν.

Πλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως απαίτησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστας Καραμανλής

12:02
Μάριος Καλογερόπουλος

Αναβάλλονται και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό

11:54
Μάριος Καλογερόπουλος

ΟΑΣΑ: Έτσι κινούνται τα ΜΜΜ στην Αττική

Λόγω της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Αθήνας εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μην επιτρέπεται η εκτέλεση δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα. Σε ό,τι αφορά το Τραμ στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα - Πικροδάφνη» τερματικός σταθμός είναι η στάση Φιξ και στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Ακτή Ποσειδώνος» τερματικός σταθμός είναι η στάση Παλ. Δημαρχείο, λόγω πτώσης δέντρων στη σιδηροτροχιά και την εναέρια γραμμή.

11:43
Μάριος Καλογερόπουλος

Αργία και την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Όπως ανακοίνωσε η αργία την Τετάρτη θα ισχύσει σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

11:40
Μάριος Καλογερόπουλος

Σταδιακή αποκατάσταση του πτητικού προγράμματος της AEGEAN και της Olympic Air

Σε μερική αποκατάσταση του πτητικού της προγράμματος θα προχωρήσει σήμερα η ΑEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, καθώς και των προβλημάτων στην μετακίνηση μέσω των βασικών προσβάσεων από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από σήμερα στις 12:00 και έως το τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθούν μόνο οι παρακάτω πτήσεις:


Εταιρεία
Αριθμός πτήσηςΑπόΠροςΑναχώρησηΆφιξη
Α
AEGEANA3320ΑθήναΗράκλειο19:1520:05
AEGEANΑ3321ΗράκλειοΑθήνα20:4521:35
AEGEANA3116ΑθήναΘεσσαλονίκη13:1014:05
AEGEANΑ3117ΘεσσαλονίκηΑθήνα14:4515:40
AEGEANΑ3502ΘεσσαλονίκηΜόναχο18:0020:10
AEGEANΑ3503ΜόναχοΘεσσαλονίκη21:1023:25
AEGEANΑ3336ΑθήναΧανιά16:2017:10
AEGEANΑ3337ΧανιάΑθήνα19:1520:05
AEGEANΑ3910ΑθήναΛάρνακα23:1500:55
AEGEANΑ3210ΑθήναΡόδος16:3017:30
AEGEANΑ3211ΡόδοςΑθήνα19:5521:00
AEGEANΑ3622ΑθήναΒρυξέλες15:3017:50
AEGEANΑ3623ΒρυξέλεςΑθήνα18:4522:45
AEGEANΑ3111ΘεσσαλονίκηΑθήνα11:2512:20
AEGEANΑ3120ΑθήναΘεσσαλονίκη16:2517:20
AEGEANΑ3121ΘεσσαλονίκηΑθήνα18:0018:55
AEGEANΑ3906ΑθήναΛάρνακα18:1019:50
AEGEANΑ3909ΛάρνακαΑθήνα21:4022:25
AEGEANΑ3602ΑθήναΛονδίνο13:2515:30
AEGEANΑ3603ΛονδίνοΑθήνα16:3522:20
OLYMPIC AIRΟΑ085ΚαλαμάταΘεσσαλονίκη11:2012:25
OLYMPIC AIRΟΑΟ82ΘεσσαλονίκηΣάμος12:5014:05
OLYMPIC AIRΟΑ083ΣάμοςΘεσσαλονίκη14:3015:45

Με νεότερη ανακοίνωση, οι επιβάτες θα ενημερωθούν για αλλαγές και τροποποιήσεις πτήσεων που πιθανά να προκύψουν και στο πρόγραμμα δρομολογίων της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022 και έως ότου αποκλιμακωθεί η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις έκτακτες συνθήκες, παρέχεται ήδη η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς rebooking fees.

11:37
Μάριος Καλογερόπουλος

Πάρος: Χιονόπτωση στην Εκατονταπυλιανή υπό τον ήχο σπουργιτιών

11:36
Μάριος Καλογερόπουλος

Tα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Ελπίδα

Η κακοκαιρία «Ελπίς», η οποία απασχόλησε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 09:00 – 11:00
Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 11:00 – 14:00
11:29
Μάριος Καλογερόπουλος

Στη Λάρισα έπιασε πάγο το συντριβάνι στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα

11:28
Μάριος Καλογερόπουλος

Η εικόνα των νοσοκομείων στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Ελπίδα

Στη 2η ΥΠΕ κύλησαν ομαλά εφημερίες σε Ασκληπειο και Θριασιο. Προσέλευση στο Νικαια που εφημερεύει σήμερα από 8.00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά

Στην 1η ΥΠΕ ομαλή εφημερία σε Ιπποκράτειο και Ερυθρό με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν. Εφημερίες επόμενων νοσοκομείων ξεκινούν 14.30.

Στην Χαλκίδα στην Εύβοια διαχειρίστηκαν το ατυχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση

Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρετησης.

Το υπουργείο Υγείας είναι σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού.

Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο.

11:15
Μάριος Καλογερόπουλος

Συγκλονιστικές εικόνες με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να κουβαλούν στην πλάτη παιδιά

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες, στις οποίες βλέπουμε αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ να κουβαλούν στην πλάτη δύο παιδιά, μέσα στα χιόνια από την Αττική Οδό, προκειμένου να τα οδηγήσουν σε ένα ασφαλές και ζεστό μέρος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

10:49
Μάριος Καλογερόπουλος

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε θα καταβάλει η Αττική Οδός

Αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ δέχθηκε να καταβάλει η παραχωρησιούχος εταιρεία της Αττικής Οδού σε κάθε έναν από τους χιλιάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες μετά την χιονόπτωση από την κακοκαιρία Ελπίδα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο η εταιρεία αποδέχθηκε.

Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

10:30
Μάριος Καλογερόπουλος

Νέα ενημέρωση σήμερα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη

Στις 11:15 αναμένεται νέα ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Ελπίδα

10:27
Μάριος Καλογερόπουλος

Αττική Οδός: Οργή των εγκλωβισμένων μετά από 20 ώρες - Μας έχουν ακόμη στα τυφλά λένε στο Newsbomb

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό, από το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμένοντας μέχρι στιγμής περίπου 20 περίπου ώρες στο ίδιο σημείο, εκφράζοντας παράλληλα την οργή τους για την απουσία συντονισμού των Αρχών για τον απεγκλωβισμό τους

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

10:14
Μάριος Καλογερόπουλος

Δημήτρης Κουτσούμπας: Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το περίφημο «επιτελικό κράτος» από τις τεράστιες ευθύνες τους, που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής.

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό και σε άλλους οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς.

Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί «ανεπίτρεπτο κόστος».

Μπροστά τους κατέρρευσε με πάταγο για άλλη μια φορά το αστικό κράτος, κατά τ’ άλλα ταχύτατο και ικανότατο, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως γυμνό από μέσα, υποδομές και προσωπικό, ανίκανο και χωρίς σχέδιο, όταν πρέπει να προστατέψει το λαό. Η μόνη τελικά «προστασία» του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», που τη μια λέει «φύγετε για να σωθείτε» και την άλλη «μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε». Ντροπή!

Η πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην χρυσοπληρωμένη «Αττική οδό», ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Σήμερα προβάλλει από παντού η απαίτηση οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι εθνικές οδοί να είναι λαϊκή περιουσία χωρίς διόδια και χαράτσια, με σύγχρονα μέσα κι υποδομές.

Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων, να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία.

Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος!

10:06
Μάριος Καλογερόπουλος

ΔΕΔΔΗΕ: Αυτή είναι η εικόνα με τις διακοπές ρεύματος στις 10 το πρωί της Τρίτης

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους.

Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται, σήμερα, με προβλήματα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η πρόσβαση οδικώς στα σημεία των βλαβών. Χθες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν ζημιές σε 53 γραμμές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία του Διαχειριστή αποκατέστησαν τις βλάβες σε 4 γραμμές και σε σημαντικά τμήματα άλλων 12. Οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια, στα Μεσόγεια και σε ορισμένους Δήμους των νοτίων προαστίων.

09:55
Μάριος Καλογερόπουλος

Τσίπρας: Κατώτεροι τον περιστάσεων για την κακοκαιρία Ελπίδα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση

Μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο.


Κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ.

Η Αττική Οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δε σκέφτηκε να απαγορεύσει τη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο.


Διακόσιοι επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο.


Χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.


Ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών.


Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα.


Μόνο οι υπουργοί του παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού.

Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων.


Δε μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία.


Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο.​