ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΡΟΔΟ

Liveblog: Εφιάλτης στη Μαγνησία -Οι φλόγες μπήκαν σε στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο, εκρήγνυνται βλήματα

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στην πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Μαγνησία.
3'

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στις 16:45, η κατάσταση με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο γίνεται δραματική, καθώς οι φλόγες μπήκαν, σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας με βλήματα. Από το σημείο ακούγονται ακόμα εκρήξεις.

Το ASTRA TV βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η τελευταία έκκληση των Αρχών ήταν να απομακρυνθούν όλοι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη, καθώς αναμένονται κι άλλες ισχυρότερες εκρήξεις.

Οι κάτοικοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι, ενώ οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο.

Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει του ελέγχου, με τον κόσμο να φεύγει άρον – άρον από Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο, ακόμα και δια θαλάσσης, ενώ οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα καλώντας του πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου. Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 133 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

22:05
Σωτήρης Σκουλούδης

Σύλληψη για πρόκληση φωτιάς στη Μάνδρα Αττικής

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με τη συνδρομή των ανακριτικών υπαλλήλων της Π.Υ. Ελευσίνας, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε χορτολιβαδική – αγροτική έκταση, εντός του οικισμού Παλαιοχώρι του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για το περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

22:05
Σωτήρης Σκουλούδης

Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ Βόλου & Ασπρόπυργο αύριο ζητεί η γ.γ. Εργασιακών Σχέσεων

Η γενική γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών Βόλου και Ασπρόπυργου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στους περιβάλλοντες χώρους των Βιομηχανικών Περιοχών λόγω του εκτεταμένου φαινομένου των πυρκαγιών.

21:57
Σωτήρης Σκουλούδης

Εκατοντάδες κόσμου στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου για να περάσουν το βράδυ

Σκηνές που κόβουν την ανάσα και δεν θα μπορούσε να σκεφθεί πότε κανείς περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Μαγνησίας.

Αποκορύφωμα η σημερινή πύρινη λαίλαπα στη Νέα Αγχίαλο και οι αλυσιδωτές και εκκωφαντικές εκρήξεις από τα πυρομαχικά της 111 ΠΜ στο φυλάκιο της Καράμπας.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχίαλου μεταφέρθηκαν στον Βόλο με βάρκες, ΙΧ και λεωφορεία και θα περάσουν το βράδυ τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, όπου ο Δήμος έχει συγκεντρώσει ράντζα, φαγητό και νερό. Παράλληλα στο Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκονται και νοσηλευτές για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

21:55
Σωτήρης Σκουλούδης

Επείγον αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας: Καλεί μέλη της να δηλώσουν δωμάτια για πυρόπληκτους

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί τα μέλη της να δηλώσουν διαθέσιμα δωμάτια για φιλοξενία τουριστών που εκκενώνουν αυτή τη στιγμή περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά στην Μαγνησία, όπως η Ν Αγχίαλος.

Μάλιστα ζητά αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

21:47
Σωτήρης Σκουλούδης

Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMRS679) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

21:47
Σωτήρης Σκουλούδης

Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο - Κίνδυνος και για τους οδηγούς στην Εθνική Οδό

20:48
Σωτήρης Σκουλούδης

Στις φλόγες το κτήριο του αγροτικού συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Πριν από λίγη ώρα ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλο με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται.

20:42
Σωτήρης Σκουλούδης

Δραματικές εκκενώσεις στη Νέα Αγχίαλο - Δείτε βίντεο

20:40
Σωτήρης Σκουλούδης

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων

Εκκενώνονται οι περιοχές Καραμπά και Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα που εστάλη από το 112 στις 8:05 αναφέρει: «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομετρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

20:29
Σωτήρης Σκουλούδης

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο

20:21
Σωτήρης Σκουλούδης

Μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος λόγω των εκρήξεων

Νέο μήνυμα του «112» για τη φωτιά που μαίνεται στον Βόλο, αυτή τη φορά για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται.

Μέσω νέου μηνύματος, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή στους κατοίκους των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος του Βόλου να εκκενώσουν σε απόσταση τριών (3) χιλιομέτρων, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώνονται στη Νέα Αγχίαλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο σημείο.

20:12
Σωτήρης Σκουλούδης

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο - Αναζωπύρωση στη Λαμία - Βελτιωμένη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δυνατές εκρήξεις συντάραξαν την Νέα Αγχίαλο καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθηκών πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Νέα αναζωπύρωση στη Λαμία και μηνύματα για εκκένωση από το 112

Δύσκολη είναι και η κατάσταση στην Λαμία όπου είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση του μετώπου στα βόρεια της πόλης που πλέον κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της Αμφιθέας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό.

Παράλληλα μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Βελτιωμένη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο

Εκτός από τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές που αντιμετωπίζει καθημερινά τις τελευταίες μέρες η Πυροσβεστική ήρθε να προστεθεί στο μίγμα και μια αστική.

Ειδικότερα νωρίς το απόγευμα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επιχείρηση με παλιά ανταλλακτικά οχημάτων και λάστιχα που βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεώργιου στην βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου.

Λόγω της φύσης των υλικών που καίγονται η περιοχή γέμισε με μαύρους πυκνούς καπνούς με αποτέλεσμα να σταλεί στις 17:10 μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Η αστυνομία προχώρησε, λόγω της πυρκαγιάς σε διακοπή της κυκλοφορίας ων οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της οδού Μεγαρίδος έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στην οδό Μεγαρίδος από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου.

20:08
Σωτήρης Σκουλούδης

Αρτοποιός: Κανένας κίνδυνος για τους πολίτες

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο.

Έκανε λόγο για «δύσκολη επιχείρηση, η πυρκαγιά μεταδόθηκε πολύ γρήγορα, έχουμε ήδη εκδώσει πολλά μηνύματα».

Όπως διαβεβαίωσε, «οι κάτοικοι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο , δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα» και έκανε έκκληση να μην δραματοποιείται η κατάσταση.

«Υπήρχαν προβλήματα σε κάποιες αποθήκες πυρομαχικών, όμως οι πυροσβέστες είναι στο σημείο. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τις οδηγίες», είπε σχετικά και εξήγησε πως, οι εκρήξεις προκλήθηκαν λόγω της θερμότητας που προκάλεσε η φωτιά.

«Στην περιοχή υπάρχουν 90 πυροσβέστες και 31 οχήματα και υδροφόρες του Δήμου, καθώς και εθελοντές», είπε και εξήγησε πως, «έχουμε εκρήξεις και για την ασφάλεια όλων υπάρχει μία κόκκινη ζώνη και μία ζώνη ασφαλείας. Στην κόκκινη ζώνη δεν υπάρχει κανένας».

Σύμφωνα πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, στο σημείο «δεν υπάρχουν πυροσβέστες, σε δεύτερο χρόνο, όταν σταματήσουν οι εκρήξεις όσων υλικών είναι στο σημείο, θα πλησιάσουν οι πυροσβέστες που θα πρέπει να κατασβέσουν τη φωτιά ίσως και όχι με νερό, αλλά άλλο υλικό».

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος περιέγραψε μια «αποπνικτική κατάσταση».

20:00
Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ενημερώθηκε από τον Νίκο Δένδια για τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο

Σήμερα (27/07), ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο.

Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εξέλιξη, έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τον κ. Δένδια και επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών.

19:50
Σωτήρης Σκουλούδης

Μεταφέρονται εσπευσμένα τα F-16 από την 112 Πτέρυγα Μάχης

Για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

19:38
Σωτήρης Σκουλούδης

Νέες εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Άλλες δύο τεράστιας έντασης εκρήξεις σημειώθηκαν στις 7.20 το απόγευμα και η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

19:30
Σωτήρης Σκουλούδης

«ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ»

Η τελευταία έκκληση των Αρχών ήταν να απομακρυνθούν όλοι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη της Νέας Αγχιάλου, καθώς αναμένονται κι άλλες ισχυρότερες εκρήξεις.

19:28
Σωτήρης Σκουλούδης

Φωτιά στον Βόλο: Πού μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι έφυγαν από τα σπίτια τους – Η ανακοίνωση του Δήμου

Λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο, ο Δήμος Βόλου διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βόλου τόνισε ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα, μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Φωτιά στον Βόλο: Οργανώνεται επιχείρηση διαφυγής διά θαλάσσης όπου παραστεί ανάγκη

Οργανώνεται επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τούς βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος, είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές ώστε να γλυτώσει από το «πύρινο μέτωπο» που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

19:05
Σωτήρης Σκουλούδης

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή των μεγάλων εκρήξεων στη Νέα Αγχίαλο

18:58
Σωτήρης Σκουλούδης

Σε πλήρη εξέλιξη εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου

Σκάφος του λιμενικού συντονίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

18:46
Σωτήρης Σκουλούδης

Νέα Αγχίαλος: Απεγκλωβίζονται οι πολίτες δια θαλάσσης

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 30 άτομα από 10 ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρονται στο λιμάνι του Βόλου. Σε ετοιμότητα βρίσκονται για νέες εκκενώσεις 2 πλωτά του Λιμενικού Σώματος και 22 ιδιωτικά σκάφη, στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

18:43
Σωτήρης Σκουλούδης

Κόλαση στη Νέα Αγχίαλο - Τραυματίστηκαν πολίτες από τη θραύση τζαμιών

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Η αποθήκη έχει σφραγιστεί και έχει σημάνει συναγερμός ώστε να απομακρυνθεί το προσωπικο από το σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται και νέες εκρήξεις, ενώ τις πρώτες είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

18:23
Σωτήρης Σκουλούδης

Φωτιά στον Βόλο: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών

18:22
Σωτήρης Σκουλούδης

Λαμία: Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα βόρεια της πόλης - Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχής

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

18:19
Σωτήρης Σκουλούδης

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι από τις εκρήξεις

Σχετικές ειδήσεις