LIVEBLOG: «Φλέγεται» η Ελλάδα - Συνεχείς εντολές εκκενώσεων - Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία

Δύσκολη η σημερινή ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων
LIVEBLOG: «Φλέγεται» η Ελλάδα - Συνεχείς εντολές εκκενώσεων - Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία
Eurokinissi
2'

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα καθώς αυξάνονται τα ενεργά μέτωπα που επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μάχες με επικίνδυνες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το πρωί, με τις Αρχές να πραγματοποιούν εκκενώσεις σε δεκάδες χωριά σε Αρκαδία, Αργολίδα, Αχαΐα και Ηλεία.

Η προσοχή έχει στραφεί στην Ηλεία αλλά και την Αργολίδα που είναι οι πιο δύσκολες πυρκαγιές. Το μεγάλο μέτωπο φωτιάς στην Ηλεία εκτείνεται από το Αλποχώρι μέχρι τη Μυρτιά. Στο δεύτερο δύσκολο μέτωπο, στην Αργολίδα οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

map.jpg

Παράλληλα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας καλούνται να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του ενώ βοηθούσε στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό. Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Πύργο στην περιοχή Ντόμπρινο, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στα Λαστέικα.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και 8 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι το 112 στέλνει συνεχώς μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή