Live

Liveblog: Το Newsbomb.gr στον Βαρνάβα - Φλόγες με ύψος πάνω από 25μ. - Προς λίμνη Μαραθώνα η φωτιά

«Μάχη» της Πυροσβεστικής με τα «πύρινα μέτωπα» και τους ισχυρούς ανέμους σε Μέγαρα, Βαρνάβα, Ερέτρια και Λαγκαδά. Ήδη, το «112» έχει ηχήσει για εκκενώσεις οικισμών, ενώ ο Δήμαρχος Μεγαρέων τόνισε πως «έχουν καεί σπίτια». Στον Βαρνάβα, οι αρχές προχώρησαν σε πάνω από 10 απεγκλωβισμούς κατοίκων, κυρίως ηλικιωμένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr.

Liveblog: Το Newsbomb.gr στον Βαρνάβα - Φλόγες με ύψος πάνω από 25μ. - Προς λίμνη Μαραθώνα η φωτιά
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
1'

Δύσκολη ημέρα η σημερινή (11/08), καθώς αρκετές είναι οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει, με την πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίσει τα μέτωπα.

Αργά το μεσημέρι δύο μεγάλες φωτιές ξέσπασαν στην Αττική, στα Μέγαρα και στον Βαρνάβα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν ενισχυμένες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν κατά πολύ την προσπάθεια.

Το μέτωπο στον Βαρνάβα είναι δύσκολο, καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο ανάμεσα σε σπίτια. Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν σε περισσότερους από 10 απεγκλωβισμούς κατοίκων –κυρίως ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι– από τα σπίτια τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στα Μέγαρα, όπου η κατάσταση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, η φωτιά εξακολουθεί να καίει έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία με μήνυμα του «112» ήδη εκκένωσε και το Νέο Μάζι Μεγάρων αλλά και τον Βαρνάβα, ενώ μαζικά ειναι τα μηνύματα που έχουν σταλεί προειδοποιητικά σε κατοίκους περιοχών που βρίσκονται κοντά σε περιοχές με πυρκαγιές σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή