Ανείπωτη τραγωδία: Η Δυτική Αττική μετρά τους νεκρούς της από τις πλημμύρες

Κακοκαιρία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) τη Δυτική Αττική και κυρίως της περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας.
1'

Άνθρωποι στο έλεος του Θεού, δρόμοι κομμένοι στα δύο, σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα και αυτοκίνητα να… κρέμονται στις ταράτσες των κατοικιών. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους… Η καταστροφική θεομηνία έπληξε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο, αφήνοντας πίσω της εικόνες βιβλικής καταστροφής, με τις μαρτυρίες των κατοίκων να συγκλονίζουν.

Ρεπορτάζ: Νεφέλη Σκαρλίδου

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων που άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση και οι πλημμύρες αλλά και οι χείμαρροι που προκλήθηκαν από αυτή, κάνει λόγο για δεκαπέντε νεκρούς (δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες) ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, 17 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων μια γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη (λόγω πνιγμού) και μια έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Η ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ, ΝΕΦΕΛΗ ΣΚΑΡΛΙΔΟΥ

Το Newsbomb.gr στην πληγωμένη Μάνδρα:

Μαρτυρία κατοίκου της Μάνδρας, στο Newsbomb.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

18:32
Κώστας Τσιτούνας

Στους 15 οι νεκροί της τραγωδίας

Οι 13 νεκροί ανακοινώθηκαν από την πυροσβεστική και οι άλλοι 2 από το Λιμενικό - 10 οι τραυματίες με μια γυναίκα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

17:38
Κώστας Τσιτούνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.
Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

17:18
Κώστας Τσιτούνας

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες και αύριο ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους έντονα.

Ισχυρές βροχές και στη Βόρεια Αττική αλλά και στη Δυτική Αττική που σήμερα έλαβε χώρα η τραγωδία.

Το χαμηλό βαρομετρικό από Ιταλία θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Μετά το Σάββατο θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Και την Παρασκευή θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις.

Αύριο θα έχουμε έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα Ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες

17:15
Κώστας Τσιτούνας

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: 14 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!

17:08
Κώστας Τσιτούνας

Όλες οι δυνάμεις επι ποδός στην Αττική

Σε απεγκλωβισμούς 86 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 55 οχήματα.

Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και θα παραμείνουν όλο το βράδυ όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής και τα Νοσοκομεία.

16:53
Κώστας Τσιτούνας

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

16:51
Κώστας Τσιτούνας

Καλλιάνος για καταστροφές: Φοβάμαι ότι δεν τελειώσαμε εδώ...

«Ελπίζω και εύχομαι να μην ανέβει άλλο ο αριθμός των νεκρών. Δυστυχώς αλλά όπως όλα δείχνουν δεν τελειώσαμε εδώ με την συγκεκριμένη κακοκαιρία. Έως και τουλάχιστον το Σάββατο, κατά τόπους και κατά περιόδους η φύση θα έχει την τάση να μας δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προκαλεί καταστροφές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος.

16:40
Κώστας Τσιτούνας

Στους 13 οι νεκροί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - Τραγωδία δίχως τέλος

16:21
Κώστας Τσιτούνας

Άλλος ένας νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγο - Σύνολο 11 νεκροί από τις πλημμύρες

16:11
Κώστας Τσιτούνας

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα – Ποιους δρόμους να αποφύγετε

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στις λεωφόρους της Αθήνας καθώς επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Η βροχή που έπληξε το Λεκανοπέδιο νωρίς το πρωί δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους, ενώ εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας οι υπόλοιπη δρόμοι δέχτηκαν μεγάλο όγκο οχημάτων.
Χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα μποτιλιάρισμα εντοπίζεται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται στην άνοδο, στο ύψος της Μεταμόρφωσης όπου νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο.
Απέραντο πάρκινγκ θυμίζουν η κάθοδος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η Αχαρνών, η Λιοσίων και η Πατησίων.
Υπομονή απαιτεί και η λεωφόρος Αθηνών, η Ιερά οδός, η Μεσογείων ανά διαστήματα, η Κηφισίας από Χαλάνδρι μέχρι Αμερικανική πρεσβεία στην κάθοδο και από Χίλτον μέχρι Αμπελόκηπους στην άνοδο, η Βασ. Σοφίας, η Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα και οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

16:08
Κώστας Τσιτούνας

ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR

15:44
Κώστας Τσιτούνας

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δύο γυναίκες και επτά άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε, περίπου στις 10:00 το πρωί, νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στη Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, περίπου 65 ετών. Βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.

Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας 80 και 55 ετών. Τα θύματα ήταν αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Τέλος, ακόμη δύο νεκροί άνδρες ανασύρθηκαν αργά το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, στο Θριάσιο νοσοκομείο, το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, νοσηλεύονται 10 τραυματίες.

Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

15:42
Κώστας Τσιτούνας

Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία: 10 οι νεκροί!!!

15:35
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε τον δραματικό απεγκλωβισμό ηλικιωμένης!

15:32
Κώστας Τσιτούνας

Πάνω από 600 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική - Πανικός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής η Υπηρεσία μας έχει λάβει μέχρι στιγμής 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και οχήματα. Επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

15:30
Κώστας Τσιτούνας

Ανακοίνωση της ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Ελευσίνα

15:27
Κώστας Τσιτούνας

Πλημμύρες Μάνδρα: Δείτε πού εντοπίστηκαν οι νεκροί

Εφιάλτης στις λάσπες για τους κατοίκους της δυτικής Αττικής.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει πλέον στους 9, επτά από τους οποίους είναι άνδρες και δύο γυναίκες ενώ, υπάρχουν τραυματίες και αγνοούμενοι.

Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίστηκαν σε σπίτια και αυλές στην Μάνδρα ενώ δυο ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ.

Κυβερνήτης λάντζας που έπλεε στη θάλασσα της Ελευσίνας εντόπισε τα πτώματα και ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να γίνει η περισυλλογή.

Σκάφη του Λιμενικού συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή από την Ελευσίνα μέχρι τη Νέα Πέραμο προκειμένου να παρέμβουν αν χρειαστεί.

15:24
Κώστας Τσιτούνας

Νέα Πέραμος: Επιστολή ΕΣΕΕ στον Πρωθυπουργό

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητεί η ΕΣΕΕ από την Πολιτεία για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική και στη Σύμη.
Έχοντας εκτιμήσει πλέον τις συνέπειες της απώλειας ζωών και των ανυπολόγιστων καταστροφών από τις θεομηνίες που έπληξαν τη Δυτική Αττική και τη Σύμη και την ανάγκη να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες και να διασωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και αγορές, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία.

15:12
Κώστας Τσιτούνας

Εννέα οι νεκροί - Φόβοι ότι ο αριθμός θα φτάσει τους δέκα!!!

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε βενζινάδικο στη Μάνδρα Αττικής και τους οποίους προσπαθούσαν τις τελευταίες ώρες να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία. Νεότερες πληροφορίες μιλούν για ένα δέκατο άτομο, το οποίο έχει εγκλωβιστεί σε σπίτι στη Νέα Πέραμο.

14:55
Κώστας Τσιτούνας

ΣΟΚ! Στους 9 οι νεκροί - 10 οι τραυματίες

14:47
Κώστας Τσιτούνας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του γγ του υπουργείου Υποδομών Γ.Δέδε, του αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιου και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου

14:46
Κώστας Τσιτούνας

Τα σχολεία στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές, θα παραμείνουν κλειστά

14:45
Κώστας Τσιτούνας

Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Μάνδρα

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θεομηνία που συντάραξε τη Δυτική Αττική.

14:26
Κώστας Τσιτούνας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις πλημμύρες

Κατ' επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους και τις καταστροφές που σημειώθηκαν το βράδυ στη δυτική Αττική από τη νεροποντή διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία θα ελέγξει κατά πόσο έχουν τελεστεί αδικήματα που σχετίζονται με την παραβίαση των πολεοδομικών κανόνων (οικοδομικής), ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εφόσον χρειαστεί.

14:24
Κώστας Τσιτούνας

Απολογισμός της τραγωδίας μέχρι αυτή την ώρα: 7 νεκροί και 3 αγνοούμενοι

Αρχικά εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη μέσα στο σπίτι της επί της οδού Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών στην υπόγεια οικεία του στην οδό Αγαμέμνονος.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε τρίτος νεκρός: Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου και πιθανότατα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στις 12 το μεσημέρι εντοπίστηκε τέταρτος νεκρός στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας- Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο επιχείρησης. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών.

Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρή μια 90χρονη στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος. Πιθανότατα η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να βγει από το σπίτι και να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένη στα κάγκελα της αυλής της...

Δύο ακόμη θύματα βρέθηκαν από το Λιμενικό: Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 80χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν στο κεντρικό λιμάνι της Ελευσίνας και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τα Ελληνικά Πετρέλαια.Στην περιοχή έχουν σπεύσει άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάσυρση των σορών.

Για δύο από τους τρεις αγνοούμενους έχει αποκτήσει οπτική επαφή από μακριά η Πυροσβεστική και έχουν εντοπιστεί κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών προς την Αγιά Σωτήρα. Οι πυροσβέστες δεν λαμβάνουν σημάδια ζωής ούτε από αυτούς και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους προσεγγίσουν.

Σχετικές ειδήσεις