Διαψεύδει ο ΟΚΑΝΑ την ψυχίατρο και τις αποκαλύψεις της για την Άννυ
Με παρέμβασή του ο ΟΚΑΝΑ διαψεύδει ακόμα και την ύπαρξη της ψυχιάτρου που βγήκε το πρωί της Τετάρτης (06/05) σε τηλεοπτικές εκπομπές και κατήγγειλε –ως ψυχολόγος του Οργανισμού- ότι είχε παρακαλέσει τον εισαγγελέα να πάρει από τους γονείς την επιμέλεια της Άννυ.
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΚΑΝΑ τονίζει ότι η Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία «συστήθηκε» ως ψυχίατρος του Οργανισμού που παρακολουθούσε για λογαριασμό του την οικογένεια της Άννυ, δεν «υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητα» στο ανθρώπινο δυναμικό του.
Καταγγέλλει επίσης ότι την αναζήτησε τηλεφωνικά αλλά «δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά» ενώ «από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασής του, δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ:
Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:
Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.
Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.
Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυ, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη.