Οι μετανάστες που εξεγέρθησαν, είναι σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως Πακιστανοί κι έχουν βάλει φωτιά σε χώρους του hot spot.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, εξέφρασαν την οργή τους βάζοντας φωτιές σε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα τα οποία πέταξαν φλεγόμενα στο χώρο όπου βρίσκονται εγκαταστημένα τα γραφεία των επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα πολιτικού ασύλου με αποτέλεσμα να καούν 8 κοντέινερ.
Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου, εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, πριν αυτοί πυρποληθούν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.
Στο hot spot επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη.
Γύρω στη μια το μεσημέρι, η φωτιά κατασβέστηκε όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία:
Δείτε το tweet του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου:
Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net
Νέες αφίξεις στα νησιά
Εν τω μεταξύ στη Χίο, και μετά από δέκα συνεχή 24ωρα μηδενικών ροών μεταναστών και προσφύγων, το βράδυ της Κυριακής (23/10), έφτασαν στο νησί 64 άτομα. Στη Σάμο συνεχίζονται οι αυξημένες ροές σε σχέση με όλη την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο. Το τελευταίο 24ωρο αποβιβάσθηκαν 21 άτομα.
Τις τελευταίες τρεις μέρες, από το πρωί της Παρασκευής και έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, δεδομένων και των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε όλο το βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη έφτασαν 116 άτομα, στη Χίο 64 και στη Σάμο 156.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη είναι 5.322, στη Χίο 4.214 και στη Σάμο 2.023. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.559. Στο σύνολό τους και στα τρία νησιά διαμένουν σε δομές, όπου η δυνατότητα διαμονής δεν ξεπερνά τα 5.000 άτομα.
Παράλληλα, στη διάσωση και περισυλλογή 106 προσφύγων και μεταναστών προχώρησε από την Παρασκευή το πρωί έως σήμερα το πρωί, το Λιμενικό Σώμα της ελληνικής ακτοφυλακής. Πρόκειται για τέσσερα περιστατικά έρευνας διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Χίου και Σάμου.