Φωτιά Μάτι: 88 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά - Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες
Φωτιά Αττική: Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα στην Αττική καθώς έξι ημέρες μετά και ένω τα θύματα έχουν φτάσει τα 88 οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων - των οποίων ο αριθμός παραμένει αδιευκρίνιστος - συνεχίζονται...
Η πύρινη λαίλαπα μπορεί να έσβησε, όμως κάτω από τις στάχτες αυτό που έμεινε είναι σοροί και πόνος.
Με τις νεκροτομές των σορών να έχουν ολοκληρωθεί, σειρά έχουν πλέον οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων... Ταυτοποιήσεις που κάθε μία ξεχωριστά κρύβει ένα δράμα που «παγώνει» το αίμα. Το Σάββατο ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί μικρών παιδιών και νέων ανθρώπων.
Τελευταίο θύμα ήταν μία 42χρονη γυναίκα που δεν τα κατάφερε και υπέκυψε το πρωί του Σαββάτου στα σοβαρά τραύματα που υπέστη από την πύρινη λαίλαπα.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές είναι 51, με τον αριθμό των νεκρών ανέρχεται στους 88.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, μία μέθοδος ταυτοποίησης, όπως η γενετική, δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως τον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ευχή όλων πλέον είναι να μην διευρυνθεί περισσότερο ο τραγικός αυτός κατάλογος των θυμάτων, όμως όσο οι μέρες περνούν λιγοστεύουν οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί.
Στις έρευνες που συνεχίζονται, συμμετέχουν και άνδρες από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιήσει 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες για τυχόν εντοπισμό αγνοουμένων.
Σημειώνεται ότι η Ομάδα αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.
Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων.
Διαβάστε επίσης:
Νεκρός ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος - Ταυτοποιήθηκε η σορός του
Βίντεο – σοκ: Περνά μέσα από τις φλόγες και σπαράζει - «Θεέ μου, τα παιδιά μου, η γυναίκα μου»