Σεισμός στην Κρήτη: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο νησί

Σοκαρισμένη είναι η Κρήτη από τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ που έπληξε το νησί το πρωί της Δευτέρας.
1'

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

Δυστυχώς από τον σεισμό στην Κρήτη έχει χάσει τη ζωή του ένας άνδρας που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του ναού του προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι.

Ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).

Σεισμός στην Κρήτη: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο νησί

14:40
Κυριάκος Κορωναίος

Ηράκλειο: Συνεχείς οι μετασεισμικές δονήσεις

Συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους κατοίκους να βρίσκονται αφενός σε έντονη ανησυχία αφετέρου σε συνεχή επαγρύπνηση. Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:02 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση 4.8 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 342 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 22 χλμ. ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.

Αρκετά είναι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν κλείσει είτε έχουν αφήσει το προσωπικό τους να επιστρέψει στα σπίτια τους. Από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας έχουν δοθεί οδηγίες για να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά διαστήματα παρουσιάζουν πρόβλημα σύνδεσης το οποίο όμως διορθώνεται άμεσα. Η κίνηση στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου είναι αυξημένη.

13:54
Μάριος Καλογερόπουλος

Στυλιανίδης από Κρήτη: Προχωράμε βήμα-βημα

Συνεδρίασε στο Αρκαλοχώρι το έκτακτο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, του περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας και τοπικών φορέων, αρχών και πολιτικής προστασίας.

«Προχωράμε βήμα - βήμα», τόνισε ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης με πρώτο βήμα σήμερα, με τη μέριμνα για τη διαμονή και διατροφή για τους πληγέντες.

«Έρχονται ήδη 300 σκηνές και ετοιμάζεται το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Φροντίζουμε για τη διατροφή επίσης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

13:48
Μάριος Καλογερόπουλος

Κλειστές οι δομές του ΟΑΕΔ στην Κρήτη

Κλειστές θα παραμείνουν οι δομές του ΟΑΕΔ στην Κρήτη, λόγω του σεισμούς των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δομών του (των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης-ΚΠΑ2, των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας-ΕΠΑΣ, των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης-ΙΕΚ, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης) για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες Αρχές, που θα επιθεωρήσουν την κατάσταση των κτιριακών υποδομών αλλά και την εξέλιξη του ίδιου του φαινομένου.

13:46
Μάριος Καλογερόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και στη συνέχεια με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου, από το Ναύπλιο, όπου βρίσκεται για τις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια, εξέφρασε τη λύπη της για τον νεκρό, που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη και ευχήθηκε η κατάσταση των τραυματιών, να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Τόνισε, επίσης, ότι η σκέψη όλων μας είναι εκεί και σημείωσε, ότι οι δυσκολίες για τον τόπο δεν τελειώνουν.

13:33
Μάριος Καλογερόπουλος

Συγκινεί ο δήμαρχος Βιάννου για τον νεκρό από τον σεισμό στην Κρήτη

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Τον γνώριζα από μικρός, καθώς ήμασταν φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί» είπε ο δήμαρχος Βιάννου στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

13:20
Μάριος Καλογερόπουλος

Στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο οχτώ τραυματίες από τον σεισμό στην Κρήτη

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετά τον σεισμό στον νομό Ηρακλείου σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη. Από τους οκτώ, ένας είναι πολυτραυματίας, δύο με κατάγματα και οι υπόλοιποι με εκδορές.

13:12
Μάριος Καλογερόπουλος

Συλλυπητήρια Τσίπρα για τον θάνατο του εργάτη στην Κρήτη

13:03
Μάριος Καλογερόπουλος

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου

Κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη.

12:48
Κυριάκος Κορωναίος

Οικονόμου: Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για τον σεισμό

«Θα ξεκινήσω με την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Όπως γνωρίζετε υπάρχει ήδη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία. Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν. Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

12:38
Μάριος Καλογερόπουλος

Μεγάλες καταστροφές στο Αρκαλοχώρι

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χρυσούλα Κεγκέρογλου, πρόεδρος της δημοτικής ενότητας.

Σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ από τα χαλάσματα έχουν κλείσει δρόμοι. Κάτοικοι παίρνοντας μαζί τους ό,τι μπορούν, εγκαταλείπουν την περιοχή για πιο ασφαλή σημεία.

12:35
Μάριος Καλογερόπουλος

Εναέριος έλεγχος από ελικόπτερο του Στρατού – Έτοιμες να βοηθήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Όπως μεταφέρει ο Βασίλης Σκουλαράκος για το Newsbomb.gr την έμπρακτη στήριξή τους στην Πολιτεία επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις, δηλώνοντας ετοιμότητα για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη.

Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, το ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή να απογειωθεί ελικόπτερο του Στρατού και να πραγματοποιήσει εναέριο έλεγχο πάνω από τις πληγείσσες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ είναι σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες Αρχές ώστε, εφόσον χρειαστεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν άμεσα και αποτελεσματικά είτε με βοήθεια προς τους πληγέντες πολίτες (σίτιση, στέγαση, ρουχισμό κ.α.), είτε με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά.

12:25
Μάριος Καλογερόπουλος

Κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου μετά τα 5,8 Ρίχτερ

Κλειστές, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά και το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «λόγω των έκτακτων συνθηκών και για προληπτικούς λόγους οι Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, εκτός από εκείνες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με θέματα πολιτικής προστασίας».

12:07
Μάριος Καλογερόπουλος

Παντελώς άγνωστο το ρήγμα που έδωσε τα 5,8 Ρίχτερ

Παντελώς άγνωστο είναι το ρήγμα που προκάλεσε τον σημερινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Γεωφυσικής στο ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος.

«Το συγκεκριμένο ρήγμα στη λεκάνη του Ηρακλείου, που σίγουρα έδωσε σεισμούς πριν από εκατοντάδες χρόνια, δεν ήταν γνωστό ούτε χαρτογραφημένο και δεν είχε μελετηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ρήγματα στην Ελλάδα που δεν ξέρουμε κάτι ιδιαίτερο και δίνουν σεισμούς που μας εκπλήσσουν αφού είναι ελάχιστα μελετημένα», είπε ο κ. Παπαζάχος. Εκτίμησε δε, ότι ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι «ήταν μάλλον ο κύριος σεισμός».

Οι σεισμολόγοι θα παραμείνουν σε επιφυλακή και τα επόμενα 24ωρα παρακολουθώντας το φαινόμενο, όπως πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδύλης.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος, όμως το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα με δύο 24ωρα», είπε ο κ. Σκορδύλης και πρόσθεσε: «η Κρήτη δίνει ισχυρούς σεισμούς, όμως το θέμα είναι το σημείο, όπου εκδηλώνεται ένας σεισμός. Είναι κάποιες περιοχές που φιλοξενούν μεγάλα ρήγματα που μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς και κάποιες άλλες μικρότερα ρήγματα, που θα δώσουν σεισμούς μέτριας έντασης».

11:59
Μάριος Καλογερόπουλος

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Στα 6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κρήτη

Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε συνεχή σεισμική δράση στην ίδια περιοχή γράφει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος

11:55
Μάριος Καλογερόπουλος

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον σεισμό στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8 βαθμών της κλίμακας Richter σημειώθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09.17΄ στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της πόλης της Άρβης και σε απόσταση 346 Χλμ ΝΝΑ της Αθήνας.

Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα και μεταβαίνει στην περιοχή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου για τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρεται ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, ενώ έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές.

11:50
Μάριος Καλογερόπουλος
11:37
Μάριος Καλογερόπουλος

Σε επιφυλακή όλες οι ΕΜΑΚ

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι ΕΜΑΚ και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη, με στόχο να βρίσκονται όλο το 24ωρο στην πρώτη γραμμή στα σημεία των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός.

Στην Κρήτη μεταβαίνουν αεροσκάφη C 130 και ATR, όπως και 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και διασωστικούς σκύλους.

11:32
Μάριος Καλογερόπουλος

Ακατάλληλα πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη, στην Άρβη

11:19
Μάριος Καλογερόπουλος

20 μηχανικοί του υπουργείο Υποδομών στην Κρήτη

Κλιμάκιο 20 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή του σεισμού στην Κρήτη

Αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, που «χτύπησε» την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη, κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην περιοχή για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

11:18
Μάριος Καλογερόπουλος

Φωτογραφίες από τις καταστροφές μετά τον σεισμό στην Κρήτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11:14
Μάριος Καλογερόπουλος

Δύο απεγκλωβισμοί σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο

Σώος απομακρύνθηκε ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί με τον άτυχο συνάδελφό του που έχασε τη ζωή του στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος

11:08
Μάριος Καλογερόπουλος

Έκκληση για απομάκρυνση των κατοίκων από το Αρκαλοχώρι

Στους δρόμους παραμένουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που το τελευταίο διάστημα ζουν υπό το καθεστώς φόβου με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που κορυφώθηκαν, σήμερα, με το μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τον κόσμο να μετακινηθεί, προληπτικά, στο Κολυμβητήριο και στο Εκθεσιακό Κέντρο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Αρκαλοχωρίου.

Παράλληλα ο δήμος Μινώα Πεδιάδος οργανώνει την εγκατάσταση σκηνών στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, για τον κόσμο που απόψε δε θα έχει στέγη, καθώς μεγάλος είναι ο αριθμός των κατοικιών που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

11:01
Μάριος Καλογερόπουλος

9 τραυματίες από τον σεισμό στην Κρήτη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφρίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν εννέ τραυματίες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη - οι 7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα - και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία/κέντρα υγειας.

Κατά την ίδια πηγή δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι από τον σεισμό

10:58
Μάριος Καλογερόπουλος

Τρεις μετασεισμοί μέσα σε δύο λεπτά στην Κρήτη

Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη καθώς μέσα σε δύο λεπτά από τις 10:44 έως τις 10:46 σημειώθηκαν τρεις μετασεισμοί μεγέθους 3,9, 4 και 4,1 Ρίχτερ

10:56
Μάριος Καλογερόπουλος

Μαρτυρίες για τον σεισμό στην Κρήτη: Οι κάτοικοι κλαίνε και ουρλιάζουν

«’Ολος ο κόσμος είναι έξω, τζάμια, σοβάδες, μάρμαρα όλα έπεσαν κάτω» περιέγραψε η κάτοικος Αρκαλοχωρίου Κατίνα Νταναλάκη στην ΕΡΤ . «Ο σεισμός ήταν δυνατός αλλά όχι μεγάλης διάρκειας, τον τελευταίο καιρό είχαμε πολλές δονήσεις αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο η σημερινή», πρόσθεσε.

«Οι κάτοικοι κλαίνε και ουρλιάζουν, φοβούνται πάρα πολύ. Το χωριό είναι μεγάλο, κωμόπολη, έχει παλαιά κτίρια και πολλά καινούργια», είπε η κυρία Νταναλάκη που την ώρα του σεισμού ήταν μέσα στο καφενείο της και είδε να σπάνε «όλα τα γιαλικά».