Λέκκας στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς σε Τήλο - Νίσυρο: Θα συνεχιστεί λίγο ακόμα η δραστηριότητα

Σεισμός Τώρα: Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, κοντά σε Νίσυρο και Τήλο - Τι είπε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας 

Λέκκας στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς σε Τήλο - Νίσυρο: Θα συνεχιστεί λίγο ακόμα η δραστηριότητα
2'

Την εκτίμηση ότι οι σεισμοί που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα κοντά στην Τήλο και τη Νίσυρο δεν έχουν καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί 25 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ, οκτώ πάνω από 4 Ρίχτερ και ένας ήταν 5 Ρίχτερ. Η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου. Πρόκειται για μια περιοχή που υπάρχουν γνωστά ρήγματα αλλά χωρίς ιστορικών μεγάλων σεισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr o καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

Και πρόσθεσε: «το φαινόμενο θα συνεχιστεί λογικά λίγο ακόμα αλλά δεν θα δούμε μεγάλα μεγέθη αφού έχει εκτονωθεί η ενέργεια».

Ο νέος σεισμός

Ο νέος σεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC), σημειώθηκε την Πέμπτη (22/4), στις 03:06 τα ξημερώματα.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 39 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Κέφαλου της Κω.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 17 χλμ.

4,1 Ρίχτερ και από το Γεωδυναμικό

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 16,8 χλμ., και επίκεντρο τα 14 χλμ. νότια της Νισύρου.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στη Νίσυρο και στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κωδικός «ελεύθερο καλοκαίρι»: «Πίσω» από το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τα εμβόλια και οι μετακινήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή