Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αττική, σημειώθηκε στις 00.06 της Τρίτης στην Κόρινθο.

Σεισμογράφος
Σεισμογράφος
Intimenews/Γιάννης Παπανίκος
1'

Σεισμός 4,1 ρίχτερ σημειώθηκε έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την Κόρινθο. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική, ενώ ήδη μία ώρα μετά τον αρχικό σεισμό, είχαν σημειωθεί τέσσερις ασθενείς μετασεισμοί έντασης έως 2,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο21 χλμ ανατολικά-νοτιανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ.

Σεισμός στην Κόρινθο
Σεισμός στην Κόρινθο

Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και όπως σημειώνουν οι σεισμολόγοι, η δόνηση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σεισμός στην Κόρινθο: Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους έγραψε σχετικά με τον σεισμό στην Κόρινθο: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».

«Επιφανειακός ο σεισμός», σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα

«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5», έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή