Μεγάλος σεισμός 7,3 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Χιλή - Καμία αναφορά για τραυματίες

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 265 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Αντοφαγκάστα και κάπου 20 χιλιόμετρα από την τουριστική πόλη Σαν Πέδρο δε Ατακάμα
Φωτογραφία: nitronewsbrasil.com.br
1'

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ συντάραξε τη βόρεια Χιλή, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών. Για την ώρα, οι αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν αναφερθεί ούτε θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 265 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Αντοφαγκάστα και κάπου 20 χιλιόμετρα από την τουριστική πόλη Σαν Πέδρο δε Ατακάμα. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 126 χιλιόμετρα, κατά τα πρώτα στοιχεία του USGS.

Το εθνικό σεισμολογικό κέντρο της Χιλής ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε χθες στις 21:50 (τοπική ώρα· στις 04:50 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν θύματα από τον σεισμό

Ο πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς διαβεβαίωσε μέσω X πως «μέχρι στιγμής, δεν μου έχουν αναφερθεί ούτε τραυματίες, ούτε σοβαρές ζημιές, όμως ομάδες επιτόπου ακόμη συγκεντρώνουν πληροφορίες». Διευκρίνισε πως εξαιτίας του σεισμού έγιναν κατολισθήσεις που προκάλεσαν ζημιές σε δρόμο.