Σεισμός στην Κρήτη: «Ναι μεν, αλλά...» - Επιφυλακτικοί για τα 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά οι σεισμολόγοι

Ο Εγκέλαδος ταρακούνησε το πρωί της Κυριακής τα Χανιά
1'

Με 5,3 Ρίχτερ «χόρεψε» η Κρήτη το πρωί της Κυριακής, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στους κατοίκους του νησιού και των Χανίων, όπου ήταν το επίκεντρο.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» τόνισε λίγα λεπτά μετά τα 5,3 Ρίχτερ που «χτύπησαν» την Παλαιόχωρα στις 7.01 σήμερα το πρωί, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής τεκτονικής και εφαρμοσμένης γεωλογίας, μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε η δόνηση αποτελεί συνέχεια της σεισμικής διέγερσης που παρατηρείται στη συγκεκριμένη περιοχή από το προηγούμενο 24ωρο και η οποία έχει δώσει σεισμούς μεγέθους από 2,5 έως 4,2 βαθμούς Ρίχτερ.

Χουλιάρας: «Σημαντικό που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα»

Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι τα 5,3 που «ταρακούνησαν» ένα λεπτό μετά τις 7 σήμερα το πρωί τα Χανιά και συγκεκριμένα τα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας, ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα προκειμένου να δουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός όπως είπε χαρακτηρίζεται σχετικά επιφανειακός αλλά το εστιακό του βάθος αλλά και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή ήταν σημαντικό, όπως είπε διαφορετικά θα γινόταν πιο αισθητός.